Stor polisinsats mot otillåten NMR-demonstration

Publicerad:
Uppdaterad:

Vid 12-tiden fick polisen flera samtal om att medlemmar från Nordiska motståndsrörelsen, NMR, anlänt till Örebro och marscherade in mot centrum. Flera polispatruller har kallats till platsen.

– Vi fick in flera samtal om att de ska ha anlänt i bilar och sedan gått mot centrum. Allmänhet hade uppmärksammat detta och lagt märke till kläder och fanor med NMR:s logotyp och då var vi snabbt på plats, säger Gabriel Henning, presstalesperson på polisen region Bergslagen.

Omkring 40 personer ska ha gått in mot stan med fanor och stannat vid Våghustorget.

Polisen är på plats för att säkerställa ordningen och förhindra oroligheter.

– De samlades i en ring eller liknande och det hölls ett kortare tal och de ska ha delat ut flygblad. Hittills har det inte utbrutit några oroligheter och det verkar som att de nu rör sig bort från platsen, säger Gabriel Henning.

NMR har inget tillstånd för att hålla demonstrationen och enligt polisen kommer det sannolikt skrivas en anmälan om brott mot ordningslagen.

– Vi håller på att inhämta mer information om det här nu. Det kan komma att bli fler rubriceringar beroende på vad de har sagt och vad som stått på flygbladen och så vidare, säger Gabriel Henning.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN