Drömjobbet – sängtestare på lyxhotell

Publicerad 2020-11-17

Tjäna flera lakan om dagen – på att sova på lyxhotell.

Drömjobbet som sängtestare har öppnat för ansökningar.

– Det är en möjlighet man bara får en gång i livet, säger Alison Vernon, rumschef på Savoy i London.

Det är det brittiska företaget Tielle Love Luxury, som tillverkar lyxiga sängkläder, handdukar och badrockar, som nu anställer sängtestare för femstjärniga hotell, skriver Daily Mail. 

– Vi såg en möjlighet att utöka expertisen i vårt team, säger Catherine Morris, chef på Tielle Love Luxury.

– För att bibehålla vår expertis behöver vi verkligen förstå vad våra gäster upplever och det innebär att gå i deras skor, eller, mer direkt, sova i deras sängar.

Den som får drömjobbet kommer få betalt för att sova i några av Storbritanniens lyxigaste hotell – som ikoniska Savoy i London

– Vi letar efter någon med ett exceptionellt öga för detaljer, som inte är rädd för att säga vad hen tänker och som kan sina bra hotellrum, säger Catherine Morris.

Savoy och Grantley Hall

Den som får drömjobbet kommer att få betalt för att sova på några av Storbritanniens lyxigaste hotell – som ikoniska Savoy i London och nyöppnade spahotellet Grantley Hall i ett 1700-talsgods i Yorkshire.

– Detta är en chans man bara får en gång i livet, att få betalt för att besöka några av världens mest exklusiva hotell, säger Alison Vernon, rumschef på Savoy, till Daily Mail.

– Vi förväntar oss att Tielle Love Luxury blir överösta med ansökningar och ser fram emot att träffa den lyckliga nyanställda på första jobbdagen som blir här på Savoy.

200 pund om dagen

Men sängtestaren kommer inte att få ligga på latsidan. Efter ett ”nattpass” utvärderas bekvämlighet, sömnkvalitét och grad av avslappning. I jobbet ingår även att rapportera om hur hotellgästerna upplever sängkläderna – och komma med förslag på hur man skulle kunna sova ännu bättre i dem.

Den anställde får en ingångslön på 200 pund om dagen, vilket i svenska kronor motsvarar drygt två lakan. Huruvida man får något extra för att ”jobba” natt är oklart.

Följ ämnen i artikeln