Polisen utreder misstänkt våldtäkt i Rättvik

Publicerad 2021-07-31

Polisen larmades om våldtäkt mot två kvinnor i Rättvik.

Brottet inträffade under natten och polisen utesluter inte kopplingar mellan fallen.

–Vi kan inte utesluta det. Det har skett i samma närområde på något sätt, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisen i Region Bergslagen.

Polisen utreder två händelser i centrala Rättvik som rubriceras som våldtäkt alternativt våldtäktsförsök under natten till lördag.

– En förbipasserande träffar den här kvinna i närheten av den plats som hon senare pekar ut som brottsplats, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisen i Region Bergslagen.

Ett område i närheten av en vårdcentral har spärrats av sedan fyratiden inatt efter en misstänkt våldtäkt eller försök till våldtäkt.

– Det vi kommer ta hjälp med under brottsplatsundersökningen är en specialsökhund som kommer att delta, säger Mats Öhman.

Ytterligare ett fall utreds, efter att en kvinna kontaktat polisen om att hon utsatts på samma plats. Polisen utesluter inte att det finns en koppling mellan de båda fallen.

De två händelserna ska ha inträffat ungefär på samma plats.

– Vi kan inte utesluta att det. Det har skett i samma närområde på något sätt, säger Mats Öhman.

Det är enligt polisen oklart om våldtäkterna fullbordats eller inte.

Polisen har hållit förhör, tagit kvinnornas kläder i beslag. Platsen är fortfarande avspärrad och polisen kommer att genomföra en brottsplatsundersökning.

Ingen misstänkt är gripen.

Följ ämnen i artikeln