SJ

Efter tågstoppet: Viss trafik i gång

Av: 

TT

Tågen på sträckan Stockholm-Uppsala har stoppats till följd av signalfel men en del av trafiken är igång. Arkivbild.
Tågen på sträckan Stockholm-Uppsala har stoppats till följd av signalfel men en del av trafiken är igång. Arkivbild.

NYHETER

Ett fåtal tåg rullar igen mellan Stockholm C och Uppsala/Gävle/Borlänge efter det tidigare stoppet. Men det kan dröja veckor innan trafiken är tillbaka till det normala.

Både regionaltåg och pendeltåg mellan Stockholm och Uppsala och Gävle har varit inställda under natten och förmiddagen på grund av en brand i ett ställverk.

Strax efter klockan 11 kom viss trafik i gång igen i begränsad omfattning. Två pendeltåg och ett fjärrtåg avgår i vardera riktningen mellan Stockholm och Uppsala varje timme, uppger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

– Det är väldigt mycket mindre än vanligt, men det är vad man klarar i nuläget.

Tågen stannar dock inte på den olycksdrabbade sträckan mellan Upplands Väsby och Stockholm, och samtliga tåg kör via Arlanda medan inga i nuläget går via Märsta.

Bussar ersätter

SJ ersätter inställda tåg med bussar mellan Märsta och Uppsala. På sträckan mellan Märsta och Stockholm går pendeltågstrafik och SJ hänvisar sina resenärer till att ta pendeltåget den sträckan, uppger SJ:s presstjänst.

Med anledningen av tågstoppet i området ska SJ:s biljetter gälla även ombord på SL-bussarna.

Samtidigt pågår reparationer av elektroniken som brunnit och det arbetet kan ta flera veckor, enligt Katarina Wolffram.

Tåg leds om

Trafikverket undersöker nu om det går att använda teknik som gör att tågen kan rulla mer normalt medan reparationerna pågår.

– Vi hoppas att tekniskt kunna lösa det så att tågen kan köra förbi, särskilt de långväga tågen som är svårare att ersätta med buss, säger Katarina Wolffram.

Tågen längre norrut avgår men tvingas ledas om, vilket innebär förseningar.

Under natten var det också stopp söderut mellan Västerhaninge och Skogås respektive Nynäshamn. Stoppen berodde på en trasig gångbro samt ett elfel. Trafikverket uppger att felen har lagats under morgonen och att pendeltågstrafiken är igång igen, men att vissa förseningar kan dröja sig kvar.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

SJ

Trafikverket