Polisen: Kvinnans amstaff gick till attack mot gäst

Publicerad 2022-10-24

En kvinna i 60-årsåldern dog efter att ha blivit biten av sin hund i Robertsfors.

Kvinnan hade besök av två gäster när hunden gick till attack.

– Kvinnan försökte få kontroll på hunden utomhus och då blev hon attackerad, säger förundersökningsledare Sofia Karlsson.

En kvinna i 60-årsåldern dog och en man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus med helikopter efter att en hund gått till attack i Robertsfors under söndagskvällen.

Kvinnan som dog var ägare till hunden, som var av rasen amstaff. Enligt polisen hade kvinnan två gäster hemma hos sig när hunden gick till attack.

– Hunden ska av okänd anledning ha gått till angrepp på mannen som befann sig där. Kvinnan försökte få kontroll på hunden utomhus och då blev hon attackerad, säger Sofia Karlsson, förundersökningsledare på polisen.

Mannen som fördes till sjukhus var en av gästerna. Den andra gästen skadades inte i attacken. Polisen har hållit förhör med vittnen och ska prata med den skadade mannen under dagen.

Amstaff-hund. Arkivbild.

”Väldigt sällsynt”

Polisen fick in larmet om hundattacken från personer på adressen. Länsstyrelsen fattade under söndagen beslutet att hunden måste avlivas.

– Det här är väldigt ovanligt. Det är en tragisk olycka att en ägare blir ihjälbiten av sin egen hund, säger Sofia Karlsson.

Enligt polisen ska kvinnan ha ägt hunden i ett antal år. Hunden och hundägaren har inte varit inblandade i några tidigare incidenter, uppger polisen.

– Det finns ingenting dokumenterat hos oss, säger Sofia Karlsson.

Följ ämnen i artikeln