Byggbodar har fel röd färg – måste målas om för 200 000 kronor

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ett 50-tal röda byggbodar som står utanför riksdagens ledamotshus i Gamla stan måste målas om.

Orsaken: de har fel röda nyans.

Ommålningen kommer att kosta 200 000 kr – något som skattebetalarna troligtvis kommer få bekosta.

Enligt Stockholms stadsbyggnadsnämnd har inte bodarna samma färg som de intilliggande husfasaderna och påverkar därför stadsbilden. Byggföretaget Peab som står för renoveringen måste nu måla om byggbodarna för att de har fel kulör av röd, skriver SVT.

– Det var en förutsättning för att Peab skulle få bygglov, säger Henrik Brånstad, pressansvarig på Stockholms stads stadsbyggnadskontor.

Ommålning av de cirka 50 byggbodarna beräknas kosta 200 000 kronor och ta ungefär tre veckor. Eftersom Riksdagsförvaltningen är beställaren kommer skattebetalarna att få betala.

– Vi har fått uppgifter om att det kommer kosta runt 100 000 kronor för att få bodarna ommålade. Sen när renoveringen är klar så målas de tillbaka till ursprungsfärgen, sammanlagt kommer det att kosta 200 000 kronor, säger Erik Lilja, chef för fastighetsenheten på riksdagsförvaltningen

Byggbodarna har stått på en pråm i vattnet sedan i somras. Renoveringen av riksdagens ledamotshus påbörjades i början av året och beräknas vara klart 2021, till en kostnad om 615 miljoner kronor.

Kommer ni fakturera Riksdagsförvaltningen för ommålningen?

– Det kan jag inte kommentera, säger Kajsa Jacobsson, pressansvarig på Peab.

Publicerad:

LÄS VIDARE