Lola, 12, hittades död i resväska – kvinna häktas för våldtäkt och mord

Publicerad 2022-10-18

Blommor har lämnats utanför byggnaden i Paris.

12-åriga Lola hittades död i en resväska i Paris.

Hon var bakbunden och hade utsatts för våldtäkt och tortyr.

Nu har en 24-årig hemlös kvinna häktats misstänkt för mord och våldtäkt.

När 12-åriga Lola inte kom hem från skolan blev hennes föräldrar oroliga och slog larm. Polisen misstänkte snabbt att flickan blivit kidnappad efter att man hittat kniv och tejp i byggnaden där flickan bodde, rapporterar BFM TV.

Lola hittades senare död i en resväska. Mördad, torterad och våldtagen. Händelsen har skakat Frankrike och nu har en 24-årig hemlös och allvarligt psykiskt sjuk kvinna häktats misstänkt för mord och våldtäkt, rapporterar France 24. Hon greps under lördagen efter att polisen spårat henne via övervakningskameror.

Drog en tung resväska

Lola sågs senast i livet kring klockan 15.30 på fredagen då hon Lola gick från sin skola och hem till sin bostad där hon bodde med sina föräldrar. Polisen har samlat in material från en övervakningskamera där den misstänkta kvinnan fångats på bild och där hon antingen går tillsammans med, eller förföljde Lola, in i hennes hem, rapporterar The Guardian.

Några timmar senare sågs kvinnan dra på en stor och tillsynes tung resväska i bostadsområdet. Resväskan hittades på fredagskvällen av en hemlös man utanför ett flerfamiljshus, inte långt ifrån Lolas hem.

Var märkt med siffror

Flickan var bunden i händer och fötter. Hennes mun och ansikte var tejpat och hon visade tecken på att ha blivit torterad och utsatt för sexuellt våld. Enligt det rättsmedicinska utlåtandet kvävdes hon till döds. Hennes kropp ska även ha varit märkt med siffrorna 1 och 0.

Motivet bakom mordet är ännu okänt och polisen har inte gått ut med några uppgifter kring vad som föranlett brottet. Den misstänka kvinnans storasyster ska ha bott i samma byggnad som Lola och den misstänkte ska ha bott där sporadiskt. Utöver det finns ingen tidigare koppling mellan den 24-åriga kvinnan och Lola.

Kvinnan har i förhör gett olika versioner om vad som hänt, men ska ha erkänt att hon misshandlat flickan grovt och sedan gömt kroppen.

Sex personer greps av polis och sedan dess har fyra av dem släppts, rapporterar France 24. Enligt flera vittnen ska kvinnan ha stoppat folk på gatan för att hjälpa henne transportera och förflytta resväskan. Förutom den 24-åriga kvinnan är en 43-årig man misstänkt för inblandning då han erkänt att han hjälpt kvinnan genom att köra henne med sin bil.

”I dag är sorgens dag”

Det brutala mordet har skapat stor uppståndelse i Paris och Frankrike. Utanför flickans hem har allmänhet lagt blommor, rapporterar AFP. På flickans skola får elever och lärare psykologiskt stöd.

– I dag är sorgens dag. Att ett 12-årigt barn kan dö under sådana omständigheter är överväldigande för alla, sa borgmästare Francois Dagnaud under sitt besök i flickans skola, enligt France 24.

Gatan där kroppen ska ha hittats.

Följ ämnen i artikeln