Lämnar gosedjur för att hedra de döda barnen i Tormestorp

Publicerad 2021-07-08

Polisen utreder två fall av misstänkt mord sedan en vuxen och två barn dött på järnvägsspåret vid Tormestorp, Hässleholm.

Händelsen inträffade på onsdagsförmiddagen och under torsdagen kom många barnfamiljer till platsen för att hedra de avlidna.

– Mina barn har tagit med sig två gosedjur hit. Jag tycker det är viktigt att prata med dem om det som hänt, säger Josefin Håkansson.

En vuxen och två barn avled under onsdagen efter att de av okänd anledning befunnit sig på järnvägsspåret vid Tormestorp, Hässleholm. Polisen utreder ärendet som två fall av misstänkt mord.

Händelsen har skakat om boende i trakten och under torsdagen ville många besöka platsen för att visa deltagande och bearbeta det som hänt.

– Bara tanken på vad som har hänt gör att man får gåshud. Man undrar om det samhällets fel eller vad är det som gör att man hamnar i en sådan situation? Man kan inte förstå det, säger Josefin Håkansson.

35-åriga Josefin Håkansson var rörd till tårar när hon talade om den tragiska händelsen. Hon hade med sig barnen Tindra och Lukas.

– Vi har pratat mycket med barnen om vad hänt. Det är ingenting att hymla om. Det kommer på tv och vi kommer cykla förbi här. Vi behöver prata om det med barnen, för deras skull, säger hon.

”Då tänker vi på er”

Hennes barn hade tagit med sig två kramdjur – ett lejon och en råtta – som de placerade på minnesplatsen. De ville att barnen som omkommit skulle få kramdjuren.

– Vi har många gosedjur. Så vi tog med dessa, säger Tindra Håkansson.

Lejonet och råttan placerades i raden av kramdjur, hjärtan, blommor och ljus som växt fram intill järnvägen. Under en liten beige nalle hade en anonym person lämnat en sista hälsning:

”Vila i frid

Kände inte er.

Att ni skulle sluta era liv redan, kära barn.

Ikväll kan jag kyssa mina barn god natt.

Då tänker vi på er.

Vila i frid”

Barnen mest ledsna

Maria Tallberg och barnen Mio, Neo och Ally hade åkt från Hässleholm för att tända ett ljus på minnesplatsen.

– Mina tankar går till anhöriga och lokföraren. Vi vill visa vårt stöd till anhöriga, säger Maria Tallberg.

Hon har också försökt hjälpa barnen att förstå vad som har hänt.

– Jag har försökt förklara vad som har inträffat och pratat om vad som står på nyhetssidor om det. Barnen är mest ledsna just nu och tycker det är tragiskt, säger Maria Tallberg och fortsätter:

Än så länge har de inte ställt några frågor, men det kommer kanske när det har sjunkit in, säger Maria Tallberg.

Hennes ena son, 12-åriga Mio Tallberg, har tänkt en del på händelsen.

– Det är tråkigt. Jag önskar barnen kunde fått leva vidare, säger Mio Tallberg.

Polisen utreder två fall av misstänkt mord sedan en vuxen och två barn dött på järnvägsspåret vid Tormestorp, Hässleholm.

Följ ämnen i artikeln