Premiär för Aftonbladets valsajt

Om mindre än fyra månader ska svenska folket gå till val.

Nu drar Aftonbladet igång en helt ny, specialdesignad valsajt – med allt du behöver veta.

– Här hittar du alltid det snabba nyhetsflödet, får koll på opinionsläget och svar på dina frågor, säger Hanna Olsson Berg, biträdande redaktionschef.

Snart kommer en flod av politiska utspel, debatter och förslag att skölja över landet när valrörelsen drar igång.

Politikerna kommer att slåss om att få just din röst i kommun-, region- och riksdagsvalet den 11 september.

Den här gången vill Aftonbladet göra det enklare för dig att veta hur du ska rösta i höst. I dag är det premiär för en särskild valsajt där du hittar allt material som rör valet, från stora nyheter till de allra minsta.

– I vår livebevakning får vi plats med de roliga snackisarna, men den ser också till att vi är snabbast på de viktiga händelserna, Hanna Olsson Berg, biträdande redaktionschef med ansvar för breaking news.

å Aftonbladets nya valsajt hittar du allt material som rör valet, från stora nyheter till de allra minsta.
å Aftonbladets nya valsajt hittar du allt material som rör valet, från stora nyheter till de allra minsta.

Förutom ett snabbt nyhetsflöde bjuder valsajten på enkel grafik över opinionsläget, video som förklarar och förenklar och du får även möjlighet att bygga din drömregering.

Granskar makthavarna

Valsajten är bara en del i det stora arbetet inför den 11 september. I fokus för valjournalistiken står självklart nyhetsarbetet.

– Det här valåret kommer vi göra en kraftsamling kring nyhetsjournalistiken och fortsätta att avslöja och granska makthavarna. Samtidigt gör det höga tempot och massiva flödet det allt viktigare att guida publiken och hjälpa dem att se igenom spinn och utspel, säger Martin Schori, biträdande redaktionschef och ansvarig för den planerade journalistiken.

I det guidande materialet kommer du att få skarpa analyser av våra politiska kommentatorer Lena Mellin och My Rohwedder och ekonomijournalisten Andreas Cervenka.

Men en hel del av journalistiken ska rikta sig direkt till unga, inte minst genom exklusiva satsningar för Tiktok och Youtube.

Här hittar du Aftonbladets valsajt


Publisert:

LÄS VIDARE