Död kropp i hyreshus – jour struntade i larm

Publicerad 2020-07-02

En hyresgäst i Malmö larmade bostadsjouren om att det luktade illa i trappuppgången, men de vägrade att rycka ut.

Dagen efter hittades en död människokropp när polisen klättrade in via balkongdörren, rapporterar Sydsvenskan.

– När jag gick till jobbet i fredags morse luktade det gammal blöja. När jag kom hem från jobbet vid fyratiden luktade det så illa att jag nästan började kräkas, säger hyresgästen till Sydsvenskan.

Huset på bilden är inte det aktuella hyreshuset i Malmö. Arkivbild.

Det luktade det så illa i en trappuppgång i Malmö i fredags så att en av hyresgästerna larmade sin hyresvärd. Stanken hade redan varit där i flera dagar.

– När jag gick till jobbet i fredags morse luktade det gammal blöja. När jag kom hem från jobbet vid fyratiden luktade det så illa att jag nästan började kräkas, säger hyresgästen till Sydsvenskan.

Men MKB, Malmös största hyresvärd, ville inte rycka ut trots att lukten tilltog. Hyresgästen gick och la sig, men när hon dagen därpå skulle ner i tvättstugan luktade det ännu mer.

Hon ringde polisen som klättrade in till grannens via en balkong. Där hittade de en död människokropp, rapporterar Sydsvenskan.

Luktsanering pågår

Polisen bekräftar att de hade ett ärende om en lägenhetsundersökning till följd av lukt i en trappuppgång. De misstänker inget brott, utan utreder det som ett dödsfall.

– Det är inte helt ovanligt, att vi åker på sånt här, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen i Malmö.

Hyresgästen som Sydsvenskan pratat med säger att hon var nöjd över polisens insats, men att hon är missnöjd över MKB:s passivitet.

– MKB har nu satt in någon slags luktsanering i trappuppgången. Kombinationen av den kemiska doften från doftblocken och den kvardröjande liklukten gör att jag fortfarande nästan kräks, säger hon till Sydsvenskan.

”Tragiskt”

MKB:s kommunikationschef Margaretha Söderström säger till tidningen att man fick avvakta med att sanera lägenheten fram till igår, onsdag. Detta för att polisen var på plats och arbetade tills tisdagen.

– Det som har hänt är självklart tragiskt. Jag har arbetat på MKB sedan 2008 och jag tror inte att jag har varit med om något sådant här ärende tidigare, säger hon till Sydsvenskan.

Följ ämnen i artikeln