Uppsala kommun satsar på bekvämare badplatser

Publicerad 2020-07-08

Semesterfirare och hundar behöver inte stå lika tätt inpå varandra vid Fjällnora hundbad längre.

Det är den första badplatsen av fyra som får en ny brygga när Uppsala kommun nu satsar närmare en halv miljon på bekvämare badplatser, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Utöver nya bryggor vid Fjällnora hundbad, liksom vid Ulva kvarn, Wikbadet och Vårdsätra, ska det ställas ut containrarna och toaletter vid flera kommunala badplatser under sommaren. Kommunen investerar nästan 0,5 miljoner i projektet, berättar Johan Eriksson som är tillförordnad avdelningschef på gata, park och natur för tidningen.

– Enligt underlaget så ligger investeringen av de nya bryggorna, beroende på antalet runt 100 000 kronor för inköp och etablering. Containrarna, som också innebär att genomföra och uppföra vatten- och elanslutningar, runt 100 000–150 000 kronor och toaletterna mellan 150 000–200 000 kronor.

Fler toaletter kan dröja

Gatu- och samhällsmiljönämnden beslutade att köpa in sex nya bryggor, tillfälliga toaletter och ansluta vatten och el till arbetscontainrar den 16 juni.

I nuläget är en brygga och två containrar på plats, en vid Storvadsbadet och en vid Gränbyparken. Nödiga semesterfirare kan dock behöva vänta till slutat av sommaren på fler toaletter. Kommunen har fram tills 31 augusti på sig att få dem på plats.

Följ ämnen i artikeln