Ivriga surfare åter i vattnet vid Bondi Beach

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Surfare får åter ge sig ut i vågorna vid populära Bondi Beach i Sydney. Arkivbild.
Foto: Rick Rycroft/AP/TT
Surfare får åter ge sig ut i vågorna vid populära Bondi Beach i Sydney. Arkivbild.

Hundratals människor rusade ned i vågorna vid Sydneys berömda Bondi Beach när Australien på tisdagsmorgonen så smått började lätta på de restriktioner som införts för att bromsa spridningen av coronaviruset.

Öppningen skedde 07.00, fem veckor efter det att polisen spärrat av området på grund av att många människor inte följde uppmaningarna att hålla avstånd.

Stranden fortsatte dock vara i princip tom eftersom det fortfarande är förbjudet att sola eller samlas där. Skyltar med texten "Surf and go" uppmanade surfarna att inte stanna kvar på stranden när de surfat färdigt.

Från och med tisdagen är det även tillåtet att surfa vid vissa andra närliggande stränder.

Delstaten New South Wales, där Bondi ligger, meddelar även vissa lättnader när det gäller socialt umgänge. Till exempel ska max två besökare kunna besöka andras hem.

– Snälla, snälla, gör detta på ett ansvarsfullt sätt. Vi litar på att alla gör det ansvarsfullt, ta inga risker, säger delstatens premiärminister Gladys Berejiklian om den nya regeln som införs på fredag.

– Vi vill inte att siffrorna plötsligt ska stiga.

Delstaten Western Australia tillåter nu folksamlingar på upp till tio personer och i Queensland kommer människor att få något större frihet att resa inom delstaten, från och med lördag.

Strax över 80 människor har rapporterats avlidna i sviterna av coronaviruset i Australien.

PODD Därför slår coronaviruset hårt mot äldrevården

En central del av den svenska coronastrategin handlade om att skydda de sköra och de äldre. Trots det har smittan tagit sig in på många äldreboenden. I det här avsnittet diskuterar vi vad som gick snett, om situationen ser likadan ut i närliggande länder och vad vi hade kunnat göra annorlunda.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE