Klart med nytt datum för globala klimatmötet

Klara Stefansson/TT

Uppdaterad 2020-05-29 | Publicerad 2020-05-28

Den 1–12 november 2021 kommer det uppskjutna klimattoppmötet att hållas i Glasgow. Det bekräftar miljö- och klimatminister Isabella Lövins (MP). Arkivbild.

Det internationella klimattoppmötet ställdes in i år på grund av coronakrisen. Nu är ett nytt datum bestämt – i november 2021 arrangeras mötet i Glasgow.

"Väldigt positivt", kommenterar miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) till TT på torsdagskvällen.

För snart två månader sedan kom beskedet om att klimattoppmötet COP26 i Glasgow ställs in på grund av coronapandemin. Sedan dess har FN:s klimatsekretariat UNFCCC sett över ett nytt datum, och nu är det hela klart.

Den 1–12 november 2021 kommer klimattoppmötet att hållas i Glasgow. Det bekräftar miljö- och klimatminister Isabella Lövins (MP) pressekreterare för TT. Beskedet blev klart under torsdagskvällen.

"Det är väldigt positivt att vi nu fått ett datum att arbeta mot. Världen behöver fler länder som gör mer i klimatfrågan. Fokus behöver vara på en klimatsmart återhämtningspolitik efter coronapandemin så att vi klarar av att stoppa klimatkrisen", säger Isabella Lövin i en skriftlig kommentar till TT.

Lövin klargjorde redan i april, när beskedet kom om att mötets ställdes in, att det inte betydde att klimatarbetet pausas. Hon uppgav även att hon skulle ha kontakt med kollegor för att "inte "förlora momentum".

PODD Coronakrisen och inrikespolitik

Om det politiska läget, med Aftonbladets Lena Mellin.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen