Polisen söker vittnen från tågstation efter mord i studentkorridor

Av: Isabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

Det var i går en man hittades död i en studentkorridor i Umeå och en person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Polisen tror att offret mördades i fredags och söker vittnesmål från en tågstation – två kilometer bort.

– Jag kan inte gå in på varför, säger Marie Andersson vid polisen.

Det var under fredagseftermiddagen som det misstänkta mordet inträffade i en studentkorridor i området Ålidhem i Umeå. Nu går polisen ut med informationen att den misstänkt mördade personen är en man och att anhöriga är underrättade.

– De skador och uppgifter som vi initialt fick fram när vi hittade den avlidne mannen gjorde att vi ganska direkt fick misstankar om att han hade blivit mördad, säger Olle Andersson, utredningschef vid polisen i Umeå, till SVT Västerbotten.

Vädjar till vittnen

Nu vädjar polisen om information. Det är mellan 16 och 20 på fredagen som man tror att mordet har skett.

– Det är alldeles öppet. Vi är intresserade av alla typer av iakttagelser man har gjort under fredagskvällen, och eftermiddagen, säger Marie Andersson kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

1 av 8 | Foto: ROLF HÖJER

En vän pratade med mordoffret under kvällen.

– Jag ringde honom klockan 18.28. Medan vi pratade så hörde jag en knackning på hans dörr. Han öppnade och jag hörde två män i bakgrunden som pratade. De sa tjena, och min kompis frågade vad de gjorde där. Han lät arg, säger en nära vän till Expressen.

Polisen insats inleddes på lördagsförmiddagen. Till en början var man mycket förtegen med information om händelsen. En person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Misstankarna har stärkts avseende en av dessa personer som nu är anhållen på sannolika skäl, säger åklagare Stina Westman i ett pressmeddelande.

Ytterligare en person är anhållen misstänkt för mord, men på den lägre misstanke graden. En tredje person har släppts.

– Anhållandet avseende den tredje misstänkta har jag i dag beslutat häva. Den personen är nu försatt på fri fot efter att misstankarna försvagats till följd av de uppgifter som hittills framkommit av polisens utredningsarbete, säger Westman.

Söker iakttagelser från tågstation

Polisen är också särskilt intresserade av iakttagelser från Östra station, en tågstation ungefär två kilometer från studentområdet. Tidsperioden man är intresserad av är 20 till 22.

Östra station i Umeå.
Foto: Johan Gunséus/TT
Östra station i Umeå.

– Har man sett några personer eller fordon eller någonting får man gärna höra av sig, säger Marie Andersson.

Varför tror ni att det finns en koppling mellan Östra station och det misstänkta mordet?

– Det kan jag inte gå in på, säger Marie Andersson.

Söker ni fler misstänkta gärningspersoner?

– Det kan jag inte svara på, säger hon.

Under söndagen kommer polisen att hålla nya förhör med de tre misstänkta, analysera fynd och fortsätta undersöka brottsplatsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN