Panik på plan efter skrämmande namn på wifi-nätverk

Uppdaterad 2016-05-03 | Publicerad 2016-05-02

Passagerare vägrade åka med

Panik utbröt efter ett illa döpt wifi-nätverk.

Panik utbröt på ett plan i Australien efter att ett trådlöst nätverk med det något olämpliga namnet ”Mobile Detonation Device”, ”mobil detonator” på svenska, upptäckts. Över 40 personer vägrade sedan att flyga med planet, skriver The West Australian.

Det var på flygplatsen i Melbourne som ett plan blev tre timmar försenat efter att en kvinnlig passagerare upptäckt ett mobilt nätverk döpt till ”Mobile Detonation Device”, vilket på svenska översätts till ”mobil detonator.” Kvinnan visade flygpersonalen vad hon upptäckt, varpå både piloten och säkerhetsavdelningen kontaktades.

”Namnet på föremålet var hotfullt”

Enligt passageraren John Vidler ska piloten ha meddelat för passagerarna att ett misstänkt föremål upptäckts och behövde hittas.

– Han sa att namnet på föremålet var hotfullt och att vi inte skulle lyfta förrän han fått tag på föremålet, säger Vidler till The West Australian.

Vägrade åka med

Föremålet hittades inte men planet fick ändå tillåtelse att lyfta. Dessvärre hade incidenten skrämt upp över 40 av passagerarna som vägrade åka med planet, något som orsakade ytterligare förseningar. Enligt flygbolaget Qantas fanns ingenting farligt på planet, som landade tryggt i Perth två timmar efter utsatt tid.

Följ ämnen i artikeln