Pulverbrevets budskap: ”Du familjens idiot”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

NYHETER

Språkinnehållet i det pulverbrev som skickades till Donald Trump jr har avslöjats, rapporterar NBC.

”Du är en förfärlig, förfärlig person. Jag är förvånad att din far låter dig tala på TV. Du familjens idiot”, skriver avsändaren.

Kuvertet togs emot och öppnades av Vanessa Trump – hustru till Donald Trump jr, presidentens äldste son – i måndags morse. Det hade skickats till hennes mors lägenhet på Manhattan i New York, men var adresserat till Trump jr.

Innehållet bestod av ett vitt pulver – och ett kort meddelande.

”Du är en förfärlig, förfärlig person. Jag är förvånad att din far låter dig tala på TV. Du familjens idiot. Eric ser smart ut”, lyder brevet, uppger källor med insyn i utredningen för NBC New York.

”Det här är anledningen till att folk hatar dig. Du får vad du förtjänar. Så håll käften.”

”Eric” syftar på Trump jr:s yngre bror, Eric Trump.

Innehöll majsstärkelse

Vanessa Trump hostade och kände sig illamående efter att ha öppnat brevet. Hon och två andra personer fördes till sjukhus som en försiktighetsåtgärd. Ingen skadades.

Polisen och Secret Service utreder vem som skickat brevet. Analys visar att pulvret var ofarlig majsstärkelse. Försändelsen var poststämplad i Boston.

Donald Trump jr kommenterade händelsen på Twitter i måndags.

”Tacksam att Vanessa och mina barn är säkra och oskadda efter den här morgonens otroligt omskakande situation. Verkligen avskyvärt att vissa individer väljer att uttrycka sina motsatta åsikter genom ett sådant stört beteende.”

Publicerad:

LÄS VIDARE