Elevernas oväntade post: Hälsning från ABBA

Av: Linn Dahlgren

Publicerad:

Mamma Mia – vilken överraskning!

Eleverna i Boden fick ett vykort från ABBA.

– Det är ofattbart! Jag hoppas att Benny Andersson förstår vad det betyder för oss, säger Ellen Rutström, 18.

Det är en vecka kvar till premiären av elevernas ABBA-musikal ”ABBA – here we go again”. De går sista året på musikgymnasiet i Boden och har själva skrivit manus, producerat uppsättningen och ska vid två föreställningar uppföra låtar av bandet.

Lyckönskningarna är många, men en av dem är mer oväntad än de andra.

1 av 3 | Foto: Ellen Rutström
Vykortet från ABBA. 

En förälder i klassen var nyligen på ABBA-muséet i Stockholm och fick där en idé. Hon mejlade Benny Anderssons skivbolag om elevernas musikal och tänkte sedan inte mer på det.

Oväntad hälsning

Men snart fick klassen post. Ett vykort på det legendariska bandet damp ner i skolan. Inte nog med att det hade alla ABBA-medlemmars autografer, på baksidan stod också en hälsning:

”Lycka till i Boden!”, skriver Benny Andersson till eleverna.

– Vi trodde inte att det var sant, vi var helt säkra på att någon försökte skämta med oss, säger eleven Ellen Rutström, 18.

– Sedan förstod vi och blev så glada. Det kan verka som en liten sak att få ett vykort, men vi tycker att det är jätteroligt.

”ABBA är ju musikgenier”

Vad betyder det för er så här veckan före premiären?

– Det är en rejäl skjuts framåt, väldigt, väldigt uppmuntrande. Jag kan bara tala för mig själv men de är ju musikgenier med all den tidlösa musik och de har tagit sig tid att skriva till oss. Att vi får en hälsning av dem … Det är ofattbart! säger Ellen Rutström.

– Jag hoppas att Benny Andersson förstår att det betyder jättemycket för oss.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN