Löfven på kyrkobesök – då avlägsnades bråkstake

Uppdaterad 2018-08-22 | Publicerad 2014-11-30

Stefan Löfven besökte under första advent Adolf Fredriks kyrka i Stockholm.

Då fick Säpo rycka in och hjälpa till att föra bort en bråkstake.

– Mannen greps aldrig utan avlägsnades med stöd av polislagen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

En man hade vid lunchtid bråkat med en vaktmästare på Adolf Fredriks kyrka i Stockholm och stört högmässan. Enligt Clas Hedbom, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen, har han bland annat knuffat kyrkovaktmästaren i bröstet när han ombads lämna mässan.

En annan vaktmästaren vid kyrkan beskriver händelsen så här:

– Mannen gick in i kyrkan och fram till koret. Plötsligt blev han aggressiv och en annan vaktmästare gick fram för att mota ut honom, säger vaktmästaren till Aftonbladet.

Fördes iväg

Samtidigt befann sig statsminister Stefan Löfven där – och hans livvakter fick göra en insats. De hjälpte till att föra bort mannen från kyrkan, och uniformerade poliser kallades till platsen och avlägsnade honom.

– En radiobil kom dit och de kontrollerade mannen, som sedan avlägsnades med stöd av polislagen, säger Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Ingen skadad

Bråket ska inte ha involverat Stefan Löfven.

– Det var bara en slump att statsministern var där. Det hade inte med Stefan Löfvens besök vid kyrkan att göra över huvud taget, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Ingen ska ha skadats fysiskt, men den bortförde mannen misstänks för ofredande och våldsamt motstånd. En av Säpovakterna som ingrep har uppgett att byxorna gått sönder i bråket med mannen.