Paret dog av coronaviruset – med minuters mellanrum

Publicerad 2020-04-05

Adrian och Stuart Baker var gifta i över 50 år.

De smittades båda två av coronaviruset – och somnade in bara med några minuters mellanrum.

– De var så oskiljaktiga som två människor kan bli, säger sonen Buddy Baker.

I mitten på mars började Stuart, 74, och Adrian Baker, 72, från Florida, USA, känna sig dåliga, skriver CNN.

De uppsökte sjukhuset men skickades hem och rekommenderades karantän. Symtomen förblev, så paret återvände till sjukhuset några dagar senare. Stuart fick senare stanna kvar med anledning av sin astma, medan Adrian skickades hem.

Hennes hälsa var rätt bra enligt parets son Buddy Baker men när Stuart senare blev flyttad till intensiven tog det hårt på Adrian.

– Vi trodde att det var för att min pappa var ifrån henne, för det var väldigt väldigt ovanligt för dem att inte vara tillsammans, säger sonen till CNN.

Somnade in tillsammans

Den 24 mars fick familjen veta att Stuart hade testats positivt för coronaviruset och skulle förmodligen inte överleva. Trots att Adrian inte hade allvarliga symptom, så togs hon till sjukhuset för att testas.

Även Adrians var positivt, och det dröjde inte länge förrän hennes syrenivåer började sjunka. Den 29 mars avled båda i sviterna av sjukdomen med bara sex minuters mellanrum – tillsammans.
– De var så oskiljaktiga som två människor kan bli, säger sonen Buddy Baker och tillägger:
– Förhoppningsvis hör människor vår historia och blir motiverade att göra det rätta. Om de gör det, kanske det hjälper en familj att slippa behöva genomlida smärta som jag och min familj gör nu.