Rapparen Einár, 19, skjuten till döds

Var med när Einár sköts: Hade rökt en joint

Av: 

Anna Sjögren

NYHETER

Två andra rappare kopplade till kriminella nätverk var med Nils ”Einár” Grönberg, 19, när han sköts ihjäl.

En av dem berättar nu för Expressen om mordkvällen.

– Vi var i cykelförrådet och hade rökt joint, så går vi ut alla tre. Man skjuter mot oss och vi springer.

Rapparen Nils ”Einár” Grönberg sköts ihjäl i Hammarby sjöstad för en vecka sedan. Ingen är ännu gripen för mordet.

Aftonbladet har tidigare berättat att Nils ”Einár” Grönberg var med två rappare när han mördades. Båda kopplas till kriminella gäng i Stockholm och i sociala medier syntes de umgås hans sista dagar i livet.

Rapparen Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad.

”Man skjuter mot oss”

I en intervju med Expressen berättar en av rapparna att Einár och de två vännerna hade varit i källaren till ett flerfamiljshus. De var på gott humör och skulle ta en taxi mot stan.

När de kom ut möttes de av två beväpnade män.

– Vi var i cykelförrådet och hade rökt joint, så går vi ut alla tre. Man skjuter mot oss och vi springer. Alla åt varsitt håll. Nils springer in på gården och en annan skytt kommer mot honom och fortsätter skjuta, berättar en av dem för tidningen.

Enligt Expressens uppgifter punktmarkerar polisen sex personer efter Einárs mord av oro för hämndaktioner eller för kopplingar till mordet. Till tidningen säger rapparen att han är en av dem.

– Ja. De tror att vi ska göra något. De är nojiga för det. Alla är nojiga för det. Polisen säger att jag kan ha varit måltavlan men att jag klarade mig.

Kommenterar spekulationer

En vecka efter mordet spekuleras det i vem eller vilka som ligger bakom mordet, och en teori är att Nils ”Einár” Grönberg lockats in i en dödsfälla. I spekulationer på nätet förekommer rapparens namn bland möjliga personer som kan ha lurat in artisten i ett bakhåll.

– Nej, nej, nej, grejen är att när vi sprang därifrån skrek jag ”ring aina, ring ambulansen”. Det om goare* är skitsnack, säger han.

Han säger att Einár var som en bror för honom och att hans nästa låt kommer att vara en hyllning till artisten. Och att det kommer att komma fram vem som mördat honom.

Dagen före mordet besköts en av rapparna vid en musikstudio i södra Stockholm, något som Aftonbladet tidigare berättat om. Han ska då ha ringt upp Einár kort därefter.

Aftonbladet har sökt rapparen.
 
* Slang för att lura någon till en plats för att sedan antingen misshandla eller mörda.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!

Polisen på plats vid brottsplatsen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Teorin: Mördarna filmade mordet på Einár med Facetime

ÄMNEN I ARTIKELN

Rapparen Einár, 19, skjuten till döds

Mord

Einár

Hammarby sjöstad