Benjamin kan vara årets första bebis

Publicerad 2022-01-02

2022 års första bebis kan ha fötts i Stockholm.

En minut efter midnatt kom nämligen lilla Benjamin till världen.

– Det är häftigt, säger mamman Rebecca.

Nyårsraketerna hade knapp hunnit lämna marken innan Siavash och Rebecca fick hålla sin nyfödde son för första gången. Han heter Benjamin, är 51 centimeter lång och väger 3730 gram.

– Det är en häftig känsla. Allt har gått jättebra och alla mår bra. Vi fick även en jättegullig mössa en läkare hade stickat för att vår son var först att födas på sjukhuset 2022, säger mamman Rebecca.

Benjamin föddes på Karolinska sjukhuset i Solna klockan 00.01.

Benjamin föddes på Karolinska sjukhuset i Solna klockan 00.01 på nyårsnatten och är med största sannolikhet den första att födas i Sverige 2022.

– Just att det var 00.01 var lite roligt och att det var 2022 i stället för 2021. Men det är framför allt kul att ha fått en son som är hälsosam och frisk säger pappan Siavash.

”Var en resa”

I Gävleborg dröjde det till 00.14 innan länets första barn var fött. Då blev Destiny Mattsson och Christoffer Fransson föräldrar till en dotter, som döpts till Michelle. Hon är 49 centimeter lång och väger 2 996 gram.

– Vi kom hem i går kväll. Det är skönt att bara ta det lugnt och vara hemma och ta hand om vår dotter. Det är stort att bli förälder för första gången, säger Christoffer Fransson och fortsätter:

Michelle föddes 00.14 och kan därmed titulera sig ”Först ut i Gävle 2022”.

– Det var en resa, men det gick bra. Jag vill tacka personalen på BB och förlossningen. De var grymma.

I Örebro län tittade den första bebisen ut vid 00.27 på nyårsaftonsnatten, rapporterar KT-Kuriren. Flickan var 52 centimeter lång vid födseln och vägde cirka 4 500 gram.

Nils först i Dalarna

Vid klockan 00.44 föddes Lina Bergström och Tobias Forsbergs son i Dalarna. Pojken, som förmodligen ska heta Nils, väger 3 946 gram och är 55 centimeter lång.

Därefter fick de ta emot ett par sockor och en specialsydd mössa med texten ”Dalarnas första bebis”.

– Det var fantastiskt. Det var en barnmorska som stickat sockorna och gjort den här mössan enbart till den förstfödda i Dalarna. Det var en väldigt fin gåva, säger mamman Lina Bergström.

Grämer det dig att ni inte var först i Sverige?

– Det är ingen fara, det var inte så vi tävlade om att komma först i Dalarna heller. Det bara blev så.

Har du en bebis som föddes ännu tidigare på det nya året? Hör av dig till oss!

I Dalarna var Nils den bebis som föddes först på året klockan 00.44. En barnmorska hade stickat sockorna och gjort den specialsydda mössan på bilden.

Följ ämnen i artikeln