Nerijus Bilevicius berättar om attacken

Uppdaterad 2017-02-17 | Publicerad 2017-02-08

Livstidsdömde Nerijus Bilevicius, 36, uppges ha angripits med hett te tidigare i veckan.

Han attackerades efter att ha hamnat i bråk med en annan intagen vid kaffemaskinen, enligt nya uppgifter till Aftonbladet.

I förhör berättar mördaren att han tidigare varnats för den andre mannen.

Lisa Holm-mördaren har hållits avskild från de andra fångarna på Norrtäljeanstalten, vilket Aftonbladet avslöjade i tisdags. Anledningen är ett bråk som resulterade i att Nerijus Bilevicius fick en het vätska kastad i ansiktet.

Han hölls separerad från de andra intagna under tiden som händelsen utreds.

Enligt uppgifter till Aftonbladet inträffade bråket i ett fikarum vid kaffemaskinen.

Hade varnats för mannen

Nerijus Bilevicius berättar i förhör med Kriminalvården att han tidigare varnats för mannen som nu misstänks för attacken – en dömd sex- och våldsbrottsling, enligt Aftonbladets uppgifter. Mannen i fråga har beskrivits som impulsiv och aggressiv av andra fångar.

Männen ska dock inte ha varit i luven på varandra tidigare.

Enligt Nerijus Bilevicius berättelse rengjorde han kaffemaskinen när det spårade ur. Han bad en av de andra fångarna att hjälpa till genom att hämta nytt kaffe.

Då ilsknade den attackerande mannen till och undrade varför Nerijus Bilevicius inte hämtade kaffet själv.

Kommer bra överens med de övriga

Handgemäng uppstod. Några av de andra intagna ställde sig i vägen för att försöka skilja bråkstakarna åt. Men provokationerna fortsatte. Nerijus Bilevicius uppger att han vände ryggen till, för att visa att han inte ville bråka, men att han då fick hett te kastat på sig.

Nerijus Bilevicius påpekar i förhöret att han trots te-attacken kommer bra överens med de övriga intagna på avdelningen.

Så lever Lisa Holms mördare i
fängelset