Krismöten på Intimissimi efter 200 sekunder avslöjande

Anställda vittnar om usla förhållanden

Publicerad 2023-05-11

Intimissimi kallar till krismöten efter 200 sekunders avslöjanden om usla arbetsförhållanden i underklädesföretagets butiker.

De butiksanställda vittnar om hur de tvingas att arbeta under usla förhållanden med låga löner. De är rädda för cheferna och blir utskällda om de går på toaletten under arbetstid.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har Intimissimi kallat vissa anställda på företaget till krismöten under de närmaste dagarna.

– Det är jättebra att vi blir kallade om det leder till att det blir bättre. Men det är onödigt om det bara görs för syns skull och inte blir någon förbättring, säger en person med insyn i verksamheten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det bara butiksanställda och mellanchefer som kommer att vara med. Manuel Scarfone, svensk vd för Intimissimis moderbolag Calzedonia, kommer inte att medverka vid mötena.

Scarfone har tidigare sagt till 200 sekunder att han inte alls känner igen sig i de anställdas berättelser.

Bianca Ingrosso är svensk ”ambassadör” och ansiktet utåt för Intimissimi. Hon skriver i ett sms till 200 sekunder att ”arbetsförhållandena är goda” på företaget.


SÅ TIPSAR DU 200 SEKUNDER

Missa inte förra avsnittet av 200 sekunder!

ANNONS

Följ ämnen i artikeln