Kvinna som hotade svart fågelskådare åtalas

TT

Publicerad 2020-07-07

En kvinna åtalas för att ha hotat en fågelskådare i Central Park med att ringa polisen. Arkivbild.

En video där en vit kvinna i New York hotar en svart fågelskådare med att ringa polisen orsakade ramaskri i USA i slutet av maj.

Nu meddelar Manhattans distriktsåklagare att kvinnan kommer att åtalas för falsk angivelse av tredje graden, rapporterar CNN.

– Jag vill uppmana alla som utsatts för falsk angivelse att kontakta oss, säger distriktsåklagaren Cyrus Vance i ett uttalande enligt tv-bolaget.

Kvinnan rastade sin hund i Central Park i New York när en svart man som var i parken för att titta på fåglar bad henne att koppla hunden, då det är förbjudet att ha hundar lösa på platsen där de befann sig.

Efter en stunds argumenterande tog mannen upp sin telefon och började filma kvinnan. Hon sade då att hon skulle ringa polisen och säga att en afroamerikansk man hotade henne till livet, och ringde därefter polisen.

Videon väckte ilska bland svarta amerikaner som ofta känner sig misstänkliggjorda på grund av sin hudfärg. Via Twitter konstaterade New Yorks borgmästare Bill de Blasio strax efter händelsen att videons innehåll "helt enkelt är rasism".

Kvinnan har bett om ursäkt för sitt agerande och har fått lämna sitt jobb.

ANNONS