Publicerad:
Uppdaterad:

Trump i natt: Ingen är säker i Bidens Amerika

Av: Nora Fernstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Trump fokuserade på sin utmanare när han höll tal på Republikaneras konvent.

I samband med att han accepterade nomineringen gick Trump till hård attack mot Biden – som han nämnde vid namn totalt 41 gånger i talet.

– Ingen kommer att vara säker i Bidens Amerika, sa Trump.

Förra torsdagen accepterade Joe Biden nomineringen som Demokraternas presidentkandidat. I natt var det Trumps tur att göra detsamma, och försöka övertyga väljarna om att ge honom fyra år till i Vita huset.

De flesta talen under Republikanernas konvent har hållits utan publik på grund av coronapandemin, med undantag för Melania Trump och vicepresident Mike Pence. Men när presidenten höll sitt avslutningstal liknade det den folkfest som vanligtvis brukar utmärka konventet.

Talet hölls från en scen i trädgården utanför Vita huset, med vita pinnstolar utplacerade i långa rader. Enligt CNN var mellan 1 500 och 2 000 åhörare på plats, till synes utan avstånd mellan varandra, och få med munskydd.

Under Donald Trumps tal i natt gick han till hård attack mot sin motståndare – och nämnde honom vid namn hela 41 gånger.
Foto: AP
Under Donald Trumps tal i natt gick han till hård attack mot sin motståndare – och nämnde honom vid namn hela 41 gånger.

Sågade Bidens karriär

Strax före 04.30 svensk tid gjorde presidenten entré, efter att ha blivit introducerad av sin dotter Ivanka Trump.

När Biden höll sitt tal förra veckan nämnde han inte Trump vid namn en enda gång. Trump nämnde Biden 41 gånger.

I talet totalsågade Trump hela sin motståndares politiska karriär, och gick igenom en lång lista med felbeslut som han menar att Joe Biden tagit.

– Vi har ägnat de senaste fyra åren åt att reparera skadorna Joe Biden orsakat under de senaste 47 åren, sa han.

Foto: AP
Mellan 1 500 och 2 000 åhörare var på plats när Donald Trump formellt tackade ja till att bli Republikanernas presidentkandidat.

”Han vill hålla oss i mörkret”

Han varnade för att Biden, som han kallade ”svag”, kommer att fördjupa de kriser som landet står inför om han blir vald den 3 november.

– Det här valet kommer att avgöra huruvida vi räddar den amerikanska drömmen eller tillåter en socialistisk agenda att förstöra vårt högt aktade öde, sa han.

Han kritiserade också Biden för att inte vara öppen med vad han vill uträtta som president.

– Joe Biden kanske säger att han är ljusets vän, men han vill hålla oss i mörkret.

Trump: Vaccin i slutet av året

Trump talade också om coronapandemin, som han menade att USA har stora möjligheter att tackla.

– Vi kommer att ta fram ett vaccin i slutet av året, eller kanske tidigare än så, sa han

Han adresserade också de våldsamma protester som landet sett under de senaste månaderna, nu senast i Kenosha, Wisconsin. Han menade att de städer som haft mest problem med upplopp är demokratstyrda, och att han själv aldrig kommer att tillåta den typen av våld.

– Ingen kommer att kunna gå säker i Bidens Amerika, sa presidenten.

Talet, som avslutades med fyrverkerier, möttes med stående ovationer och anhängare som i kör ropade ”fyra år till!”.

Demonstranter utanför Vita huset

Samtidigt som talet pågick samlades demonstranter utanför Vita huset som försökte störa presidenten med hög musik och sirener. Extra staket sattes upp runt området tidigare under dagen för att hålla demonstranterna borta.

Inför Trumps tal gick både utmanaren Joe Biden och hans vicepresidentkandidat Kamala Harris till hårda angrepp mot Trump.

Biden anklagade Trump för att ”elda på” våldet som uppstått vid protesterna i landet.

– Han ser det som en politisk fördel. Han bäddar för mer våld, inte mindre, det är tydligt. Det han gör är att hälla bensin på lågorna, sa Biden i ett tal tidigare under torsdagen.

Kamala Harris talade i sin tur om coronapandemin och menade att Trump ”hänsynslöst har ignorerat det amerikanska folkets välmående”.

– Man måste förstå att en pandemi är orubblig till sin natur. Du kan inte stoppa den med ett Twitter-inlägg. Du kan inte skapa en distraktion och hoppas att den ska försvinna. Den försvinner inte, sa hon.

Foto: AP
”Ingen kommer att vara säker i Bidens Amerika”, sa Donald Trump under sitt tal i natt.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: