Friskförklarad 96-åring blickar framåt

TT

Publicerad 2020-05-21

Även personer som insjuknar i covid-19 på äldreboenden tillfrisknar. Arkivbild.

Majoriteten av dem som dött till följd av covid-19 är gamla och många av dem har bott på äldreboenden. Men även personer som insjuknar på boendena tillfrisknar. 96-åriga Ingalill Petersson är en av dem.

Äldreboendet Randerslund i Laholms kommun var det första i Region Halland där smittan tog sig in och boendet drabbades hårt. När det var som värst fanns smittan på fyra avdelningar och sex personer dog, rapporterar P4 Halland.

– En av dem var en väninna till mig som jag blivit bekant med här, berättar Ingalill Petersson för radion.

När hon själv fick symptom och testade positivt för covid-19 trodde hon att det var en dödsdom.

– Jag tänkte att nu är nog inte mitt liv längre.

I tre veckor vårdades hon på sitt rum. Lättnaden var stor när proverna visade att hon var frisk.

– Det känns bra. En får leva i nuet och blicka framåt i stället för bakåt och vara glad bara man finns till, säger hon nu, tre veckor efter tillfrisknandet.

PODD Så tjänar bluffmakare pengar på corona-oron

Coronapandemin har spridit sig över världen och det verkar dröja ett bra tag innan det finns ett vaccin att använda. Det här skapar stor oro hos många och det i sin tur leder till att folk blir lurade att köpa preparat och produkter som sägs lindra, bota eller motverka coronaviruset. Allt för att tjäna pengar på människors oro. Aftonbladet och Viafrees program 200 sekunder har granskat flera av de företagen som försöker sko sig på folks rädsla för coronasmittan.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Följ ämnen i artikeln