Boris Johnson har fått en son

Av: Hanna Olsson Berg

Publicerad:
Uppdaterad:

Först var han nära döden.

Men nu väntar det nya livet – som småbarnspappa.

Boris Johnson och Carrie Symonds har fått en son.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, 55, och sambon Carrie Symonds, 32, har fått en son. Det rapporterar flera brittiska medier, bland andra Daily Mail.

”En frisk pojke föddes på ett Londonsjukhus tidigt imorse”, enligt ett uttalande från paret. Både mor och son mår bra och den lilla familjen tackar vårdpersonalen som var med vid förlossningen.

Det är andra gången på kort tid som Boris Johnson får anledning att hylla vårdens hjältar.

Så sent som i måndags kom han tillbaka till jobbet efter att ha varit svårt sjuk i covid -19. Under några dagar vårdades han på intensiven. Efteråt höll han ett känslosamt tal där han tackade särskilt två i vårdpersonalen:

– De räddade mitt liv. Det är svårt att beskriva min tacksamhet, sa han då.

Även sambon Carrie Symonds, då höggravid, var omskakad efter sambons sjukdomsperiod.

– Det fanns riktigt mörka stunder.

Premiärminister Boris Johnson och sambon Carrie Symonds i december 2019.
Foto: GETTY
Premiärminister Boris Johnson och sambon Carrie Symonds i december 2019.

”Bozzie bear” och ”Uttern”

32-åriga Carrie Symonds flyttade ihop med Boris Johnson i höstas och då var han formellt fortfarande gift med Marina Wheeler. Tillsammans med henne har han fyra barn och dessutom ett till utanför äktenskapet.

Boris Johnson och Carrie Symonds lär ha träffats sedan början av 2018, men båda har varit tystlåtna om relationen, eftersom han fortfarande var gift. Carrie Symonds har själv en karriär inom politiken bakom sig, med jobb på konservativa partiets pressavdelning. Hon blev partiets yngsta presschef någonsin, 29 år gammal. Nu är hon engagerad i en miljöstiftelse för renare hav.

Boris Johnson och Carrie Symonds lär kalla varandra för ”Bozzie bear” och ”Uttern”. Vad den nya lilla familjemedlemmen får för smeknamn är fortfarande okänt.

Publicerad:

LÄS VIDARE