Snälltågets nya satsning: Direkttåg till Berlin

Uppdaterad 2021-06-28 | Publicerad 2021-06-27

Sugen på en helg i Berlin?

Nu kan du ta tåget över natten.

På söndagen avgick Snälltågets första direktresa till Tysklands huvudstad.

Söndagen den 27 juni avgick Snälltågets första resa från Sverige till Tysklands huvudstad, Berlin.

Utöver att nattågen är ett mer miljövänligt alternativ till flyg, så anländer de mitt i centrala Berlin, utan byten på vägen.

Storsatsningen var ursprungligen planerad till förra sommaren, men fick till följd av pandemin och karantänen ställas in.

– Vi tror att resemarknaden kommer att se helt annorlunda ut efter pandemin, kraven på miljövänliga resor med tåg mellan Sverige och kontinenten kommer att öka och vi planerar därför för fler avgångar och en helt ny sträckning för Berlintåget, sa Marco Andersson, marknadschef för Snälltåget, då.

Krav att restriktioner följs

Men för att kunna resa krävs att vissa restriktioner följs. Vill du hoppa av i Danmark behöver du ha ett covidtest, vara vaccinerad eller ha haft covid-19.

I Tyskland gäller krav på munskydd under hela resan.

Alla resande behöver också kunna visa upp ett giltigt pass eller nationellt id-kort. Det gäller även barn. Husdjur är inte tillåtna.

Avgångarna kommer gå varje dag fram till 5 september, för att sedan gå över till några dagar i veckan mellan 6 september och och 7 november. Samma datum gäller hemresor från Berlin till Sverige.

Nu rullar direkttågen till Berlin.