Kronprinsessans innersta krets

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-07-13

Aftonbladet.se har kartlagt Victorias vänner

Bästisar Kronprinsessan Victoria och Caroline Kreuger är bästa vänner. När Caroline gifte sig med Jesper Nilsson var Victoria tärna.

Kronprinsessan Victoria har en krets av vänner som hon känt länge och litar på.

Många av dem var klasskamrater med henne på Enskilda gymnasiet och hade föräldrar som var bekanta med kungen och drottningen.

Aftonbladet.se har kartlagt kronprinsessans bästa vänner.

Caroline Kreuger

Caroline Kreuger är Victorias bästa kompis och bara tre dagar äldre än kronprinsessan. Hennes föräldrar var nära vänner med kungen och drottningen och flickorna gick båda i Enskilda gymnasiet.

Caroline och Victoria firar varandra födelsedagar och faktum är att den allra första bilden på Victoria och Daniel togs när Caroline Kreuger firade 25-årsfest på strandrestaurang J i Nacka 2002.

När Caroline gifte sig med Jesper Nilsson var Victoria på plats som tärna och kastade rosenblad över paret. Det var ett gammalt löfte som infriades. När flickorna var 15 år gamla lovade de nämligen att vara tärnor på varandras bröllop.

Caroline Dinkelspiel

Kronprinsessan och Caroline har alltid stått varandra nära. När Victoria fick ätstörningar och flyttade till USA, åkte Caroline med som stöd och sällskap.

Victoria var tärna när kompisen gifte sig med Peder Dinkelspiel i Oscarskyrkan. Carolines man är numera god vän med Daniel Westling och de spelar bland annat golf tillsammans.

Enligt uppgifter har Caroline lovat att vara brudtärna den dagen Victoria gifter sig. 

Martina Bonde

Miljonärsdottern är nära vän med Victoria sedan barnsben och gick även hon på Enskilda Gymnasiet. Hon är en person som ingår i den allra innersta kretsen och härstammar från en adlig släkt i Skottland.

När Martina fyllde 25, var Victoria självklart där och gratulerade. Likaså när Martina och hennes man Johan Bonde hade bröllopsfest. 

Leonie Persson

Leonie är en nära vän till Victoria och är även hon skolkamrat från Enskilda Gymnasiet.

När hon gifte sig med H&M-miljardären Karl-Johan Persson var Victoria var där tillsammans med Daniel Westling. Leonie var en av dem som stöttade Victoria i valet av pojkvän.

Josephine Genetay

Hon är Silvias guddotter och kompis med både Madeleine och Victoria. Josephine har berättat att Silvia har varit ett stort stöd för henne. Numera har hon tagit ett visst avstånd från lyxlivet och arbetar med gatubarn i Colombia, även om hon fortfarande är skriven på adressen på Drottningholm.

Josephine är även god vän med Daniel Westling. 

Andrea Engsäll

Andrea är mest känd som inredare från programmet "Till salu" på Kanal 5 men tillhör också Victorias kompisgäng.

När Andrea och Niclas Engsäll gifte sig i augusti 2003 fanns både Victoria och pojkvännen Daniel Westling på plats i Gammalkil kyrka utanför Mantorp i Östergötland. Andreas make Nicklas Engsäll är god vän med Daniel Westling. 

Anna Jussil-Broms

Anna är en av Victorias mest lojala väninnor och bästa kompisar.

När Daniel Westling fyllde 30 år var hon en av de självskrivna gästerna eftersom hon även är god vän med Daniel Westling.

När Anna och Michael Broms gifte sig var såväl Victoria som Daniel gäster på bröllopet.

Anders Högberg

Han och Victoria var klasskamrater på Enskilda gymnasiet. Anders var en av vännerna som stöttade henne när förhållandet med Daniel Collert tog slut.

När Anders gifte sig med Sofia Schörling i Nyköping 2005 så var självklart Victoria och Daniel på plats och kastade ris på brudparet.

Tidigare artiklar:

Susanna Vidlund