Sommarvärdar 2018

Mikkey Dee hyllar mamma i sitt sommarprat

Av: 

Wolfgang Hansson

NYHETER

Vad är det med dessa mammor? Fyra dagar i rad har jag lyssna till sommarpratare som hyllar sina mammor. Mest förvånad blir jag över att höra den tuffe hårdrockaren Mikkey Dee göra det.

Fast trots det långa håret och de kraftiga underarmarna låter han inte det minsta tuff. Han berättar avslappnat, på gränsen till lojt. I motsats till så många andra låter det inte som han läser innantill.

Mikkey Dee.
Mikkey Dee.

Den som räknar med rockanekdoter lär bli besviken

Den som hade räknat med att få höra historier om hur han på sina turnéer slår sönder hotellrum, badar i droger eller lägrar groupies blir besviken.
Här finns en och annan anekdot om medlemmarna i Motörhead, Scorpions eller något av de andra världsband där han spelat trummor. 
Men mest av allt framställer han sig som en helt vanlig kille som råkar vara väldigt duktig på att spela trummor. En helt vanlig pappa som genom åren älskat att turnera men som samtidigt skyndat hem till familjen så fort spelningarna varit över. Som ständigt haft dåligt samvete för att han inte träffat sina båda söner tillräckligt mycket men som samtidigt blivit rastlös och jobbig om han inte fått åka ut på sina månadslånga världsturnéer. 
Ett omtänksamt ego.

Ett schema om 20 minuter

Mamma Vivianne stöttade helhjärtat sin 8-årige son när han efter en konsert med Deep Purple ville börja spela trummor och byggde ett trumset av tomma målarbrukar och tejp. Hon gick runt till grannarna i huset för att höra när sonen kunde spela utan att störa. Det blev ett schema med 20 minuter här och 20 minuter där.
Resultatet blev en världsartist.
När det sedan bar ut i världen var det fortfarande mamma som var den fasta punkten. När hon blir svårt sjuk avbryter Mikkey Dee en turné och reser hem. Nästa gång hinner han inte hem i tid och det hörs hur det fortfarande grämer honom.

En fråga jag ställer mig efter att ha hört denna veckas sommarpratare är om det går att bli framgångsrik inom sitt yrke utan en stöttande mor. Det låter inte så.

ANNONS EXTERN LÄNK

Byt till ett smart elavtal helt utan bindningstid. Just nu! 6 månader utan fast avgift, klicka här.

Greenely.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Mikkey Dee: ”Jag har spelat med en bruten fot”

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarvärdar 2018

Sommar i P1

Mikkey Dee