Syskonen överlevde 55 timmar i kraschad bil – föräldrarna dog

Publicerad 2023-01-03

Cindy Braddock och Jake Day.

Cindy Braddock, 25, och Jake Day, 28, dog i en bilolycka under juldagsmorgonen.

Mer än två dagar senare hittades deras tre barn i bilvraket.

– Barnen tillbringade 55 timmar i bilen i 30 graders värme, säger kusinen Michael Read.

Vid ettiden under natten till söndag lämnade paret Cindy Braddock, 25, och Jake Day, 28, en fest utanför Perth i Australien.

Tillsammans med sina tre barn påbörjade de därefter den 20 mil långa resan till Kondinin, där de skulle fira jul med Jake Days mamma.

Men familjen kom aldrig fram. På söndagen anmäldes familjen som försvunnen.

Två dagar senare hittades familjens bil i närheten av en väg. Bilen låg på taket och båda föräldrarna var döda. Barnen däremot var fortfarande vid liv.

– Det är ett mirakel, säger Casey Guyver, kusin till Jake Day.

Nathan var den sista som såg dem

Nathan O'Donnell, som jobbar på en bensinmack i Northam, kan ha varit den sista som såg paret vid liv. Enligt honom stannade familjen till vid macken under söndagsnatten för att köpa läsk och snacks.

Nathan O'Donnell ska då ha pratat med Jake Day.

– Han berättade att de var på väg till Kondinin och att det var ett par timmars bilresa. Han såg utmattad ut. När han gick önskade jag honom lycka till på den långa resan. Tyvärr klarade han det aldrig, säger O'Donnell, enligt tv-stationen 7News .

Någon gång därefter, knappt tio kilometer från Perth, körde familjen av vägen. Bilen voltade och både Cindy Braddock och Jake Days dog i olyckan.

De tre barnen, som är ett, två och fem år gamla, överlevde. Men inte förrän två dagar senare hittades de av räddningstjänsten.

Tillbringade 55 timmar i 30 graders värme

Två av barnen hittades utanför fordonet, medan den yngsta ettåringen befann sig i bilen.

Enligt Jake Days andra kusin Michael Read ska ettåringen ha klarat sig tack vare den femåriga flickan.

– Hon fastnade i fordonet men fick ut ettåringen från bilbarnstolen. Därefter satt de fast i 55 timmar i 30 graders värme, säger han.

– Det måste ha varit svårt för barnen att sitta fast i bilen så länge. Ingen vet vad de har gått igenom, fortsätter han.

Efter att barnen hittades fördes de med ambulanshelikopter till ett sjukhus i Perth. Enligt polisen var de kraftigt uttorkade, men de ska inte ha fått livshotande skador.

 Familjen lämnade festen utanför Perth och påbörjade resan mot Kondinin.

Följ ämnen i artikeln