Garage till salu – för fyra miljoner

Publicerad 2023-01-28

En tvåplansvilla med pool – eller ett 29 kvadratmeter stort garage?

Nu är ett garage på Östermalm till salu för 4 miljoner eller högstbjudande.

– Jag tror absolut det kommer säljas för det här priset, säger ansvarige mäklaren Richard Lagerling.

Har man någon gång varit på jakt efter en parkeringsplats i Stockholms innerstad vet man att det kan vara en bökig historia. 

Men nu finns möjligheten att köpa ett enbilsgarage i fashionabla Lärkstaden på Östermalm. I en av Sveriges mest exklusiva stadsdelar bor exempelvis den svenske låtskrivaren och superproducenten Max Martin. Han har även sin musikstudio i Lärkstaden och flertalet stjärnor har varit på plats där som Chris Martin från Coldplay, Justin Timberlake och Katy Perry. 

Att parkera bilen i samma krokar kan tyckas lockande. Men smakar det så kostar det – närmare bestämt 4 miljoner kronor. För samma summa kan du i skrivande stund få en tvåplansvilla med pool utanför Jönköping. 

Extra eftertraktat

Aftonbladet har varit i kontakt med ansvarige mäklaren Richard Lagerling på Lagerlings.

– Det är en väldig brist på garage i innerstan och framför allt enbilsgarage. Det är bostadsrättsföreningen som väljer att sälja det som en bostadsrätt, det har varit uthyrt tidigare, säger han och berättar att läget gör objektet extra eftertraktat:

– Lärkstaden är väldigt populärt och det finns många stora och fina våningar där. Det finns också en hel del townhouses där, alltså rena privatvillor. Men ett problem är att det är väldigt ont om garage, husen är byggda under en tid då det inte fanns bilar. Det finns några få stora garage i området men det är väldigt lång kö till dem. Därför är det populärt med möjligheten att köpa en egen garageplats som man har för all framtid. 

Men att sälja den här typen av objekt är dock ovanligt. 

– Jag har arbetat som mäklare på Östermalm i över 30 år och det är första gången som jag har en garageplats till salu i Lärkstaden. 

Många spekulanter

Trots den matiga prislappen finns det flertalet spekulanter.

– Vi hade visning igår så vi har sju eller åtta spekulanter så här långt och det hör av sig nya hela tiden. Vi får se vad det kommer in för bud. 

Det gemene man säkert undrar, är det verkligen värt det?

– Det får marknaden utvisa. Men det har sålts garage, även om det är sällsynt på Östermalm, för de här nivåerna tidigare. Just att det är ett enbilsgarage gör det extra unikt. Jag tror absolut det kommer säljas för det här priset. 

Kan man bygga om garaget till en bostad?

– Nej, det tror jag inte. Det uppfyller inte Boverkets krav för en bostad så man får bara använda det som garage. 

Man kan få en redig etta på Östermalm för samma summa?

– Jag tittar på det här som en lokal. Men det är klart, tittar man på ytan så kan man köpa en lägenhet med samma yta för ett lägre pris. Det finns många lägenheter med den här ytan som man kan köpa, men det finns bara ett garage i Lärkstaden som är till salu och det är det som gör det unikt. Men det är klart att det är väldigt mycket pengar och det ska man ha respekt för.

ANNONS