En man anhållen efter skottlossning i Haninge

TT

Publicerad 2022-09-29

En man har anhållits efter skottlossningen i Haninge på onsdagskvällen. Arkivbild.

På onsdagskvällen blev en man i 20-årsåldern skjuten i Haninge söder om Stockholm. Under natten har en man gripits och anhållits misstänkt för brottet.

– Det är en kombination av polisinsatser och underrättelsearbete som lett fram till att mannen nu är anhållen, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Det var strax före klockan 20.30 på onsdagskvällen som polisen larmades om att skott hörts i stadsdelen Handen.

– Det är vittnen i området som hör smällar och gör andra observationer, sade polisens presstalesperson Daniel Wikdahl på onsdagskvällen.

Den skadade mannen ska själv ha lyckats ta sig från brottsplatsen och hittades sedan i närheten av polis. Han har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Han var då vid medvetande, men polisen har ingen ytterligare information om hur illa skadad han är.

– Inte mer än att han är allvarligt skadad, men läget är stabilt, säger Per Fahlström.

Det är ännu oklart om mannen träffats av ett eller flera skott. Vittnesuppgifter har dock pekat på att flera skott har avlossats, enligt polisen.

– Nu fortsätter utredningsarbetet med förhör och eventuellt dörrknackning. Man inventerar även om det finns kameror i området som kan hjälpa oss på vägen, säger Per Fahlström.

Flera platser i området spärrades av i går kväll, men avspärrningarna har nu hävts.