Vill måla muren i en matt svart färg

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

WASHINGTON DC. Nedräkningen till Donald Trumps tal fortsätter och fler detaljer läcker ut.

Presidenten vill måla muren mot Mexiko i en matt svart färg.

Det avslöjade han under ett planeringsmöte i går, enligt Politico.

Under ett informationsmöte i går inför Donald Trumps tal till nationen i natt stormade plötsligt huvudpersonen själv in.

En andfådd president avbröt mötet, där flera av hans närmsta medarbetare deltog, och började prata om flera olika saker, enligt Politico.

Matt svart färg

Trump ska ha sagt att han vill måla de delar av den planerade muren mot Mexiko som redan är på plats i en matt svart färg. Han ska ha fått idén om färgen från sin bakgrund som fastighetsägare.

1 av 2 | Foto: Susan Walsh / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
USA:s president Donald Trump.

Men presidentens förslag lades åt sidan, då åtgärden skulle kräva omfattande planering av miljön och klimatet i regionen, enligt Politico.

Olika ämnen att vänta

På mötet deltog Mick Mulvaney och 20 republikaner. Mulvaney drog på mötet upp de viktigaste linjerna i talet, som Trump ska hålla i natt, svensk tid.

Enligt Politico är de viktigaste ämnena immigrationen och muren, sjukvården, den ökade kostnaden för receptbelagda läkemedel samt nationella säkerhetsfrågor.

Sedan tidigare har flera talespersoner för Vita huset uppgett att Trump också kommer att fokusera mycket på blocköverskridande lösningar och vädja till Demokraterna att mötas på halva vägen.

Kritik mot guvernör – om aborter

Trump ska också ha talat i omkring fem minuter om abortfrågan.

Han ska, enligt Politico, ha kritiserat Virginias guvernör Ralph Northams senaste utspel om sena aborter. Trump ska ha sagt att guvernörens förslag om senare aborter var skandalösa.

Han ska emellertid inte ha sagt någonting om den rasistskandal som samme Northam just nu är mitt i.

Skandalen som startade i förra veckan efter att det avslöjats att guvernören publicerat bilder på personer i ”blackface” och Ku Klux Klan-dräkt.

PODD: Striden om aborträtten

Podcasten Aftonbladet Daily diskuterar Alabamas abortlagar och den globala striden om aborträtten.

Lyssna  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN