Samordnaren: Då kan vi ha ett corona-vaccin

PODD ”Ser väldigt lovande ut”
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

NYHETER

Jakten på ett vaccin som kan skydda oss mot covid-19 har gått in i ett intensivt skede. Många tillverkare befinner sig just nu i fas 3, som är den sista testfasen före ett slutligt godkännande.

Den 16 juni utsåg regeringen Richard Bergström till Sveriges vaccinsamordnare och han är helt enkelt personen som göra så att vi får tillgång till nationella vaccin. I hans arbete ingår att identifiera de vaccinprojekt som kan vara aktuella och bevaka hur de utvecklas.

Så hur går det för de olika vaccinkandidaterna? När är det möjligt att börja vaccinera Sveriges befolkning? Och blir allt som vanligt sen?

Det tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst är vaccinsamordnare Richard Bergström. Programledare är Olivia Svenson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand, Jenny Ågren och Olivia Svenson.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE