Sexköpande politiker får sex miljoner

TT

Publicerad 2020-09-22

Hans Forsberg (M), tidigare ordförande för kommunstyrelsen i Kungsbacka, har rätt till flera miljoner i pension trots att han tvingades lämna sina uppdrag på grund av sexköp.

Tidigare moderata kommunalrådet Hans Forsberg har rätt till drygt sex miljoner kronor i pension, rapporterar flera medier.

Forsberg avgick på egen begäran efter att han i maj ertappades med att ha köpt sex i samband med att polisen slog till mot en bordell i Göteborgsområde. Han erkände sexköpet och lämnade alla sina politiska uppdrag. Senare accepterade han också ett strafföreläggande på 41 000 kronor.

Hans Forsberg, Kungsbacka.

Kommunstyrelsen i Kungsbacka beslutade på tisdagen om Forsbergs pension. Efter beslutet har han rätt till så kallad visstidspension om drygt 58 000 kronor i månaden under nio år framöver.

Beslutet var inte enhälligt. Oppositionsrådet Eva Borg (S), som hörde till den majoritet som röstade för, säger till SVT Nyheter Halland att kommunen troligen skulle förlora en domstolsprocess.

– Vi har haft en ordentlig diskussion i vår partigrupp och har kommit fram till att det är svårt att krypa ur avtalet, säger hon.

Följ ämnen i artikeln