Udda knarkgömma i färsk Pågen-limpa

”Hör inte till vanligheterna”

Uppdaterad 2020-10-05 | Publicerad 2020-10-04

En nyinköpt Pågen-limpa hittades med minst sagt värdefull deg. Istället för vete, sirap, rågmjöl och surdeg var brödet fyllt med ett halvt kilo heroin.

Tullverket kunde gripa brödsmugglaren på centralstationen i Göteborg efter den ovanliga upptäckten.

Tågresenären hade nyss anlänt från Stockholm till Göteborgs centralstation den 5 juni i somras när Tullverket bestämde sig för att kontrollera hans väska. Då gjorde man en minst sagt udda upptäckt, något som Göteborgs-Posten var först att rapportera.

I väskan hittades en nyinköpt färsk Pågen-limpa med ett mindre matigt innehåll. Någon hade skurit ut insidan av brödet och endast lämnat kanterna. Istället för det surdegsbaserade innehållet var limpan fylld med bruna heroninkapslar.

Halvt kilo heroin

Totalt hittades nästan ett halvt kilo, som i gatuvärde motsvarar cirka 400 000 kronor. Mannen greps och Pågen-limpan beslagtogs.

– Heroin i brödlimpor hör inte till vanligheterna om man säger så, säger Michaela Linderoth, pressekreterare på Tullverket till tidningen.

Tio dagar senare framkom att den gripne mannen blivit övertalad att smuggla heroinet till Göteborg för att sedan överlämna det till en annan man.

Efter en husrannsakan i den andre mannens lägenhet hittades en sportväska fylld med kontanter. Även meddelande i en telefon kunde styrka misstankarna om att brödsmuggligen skett organiserat.

Båda männen åtals för brotten vid Göteborgs tingsrätt.

Heroinkapslar.

ANNONS