Hon kan bli MP:s nya partisekreterare

Uppdaterad 2021-04-19 | Publicerad 2021-04-15

Katrin Wissing, 41, föreslås bli ny partisekreterare för Miljöpartiet.

– Jag har en god bild av vilka utmaningar som möter miljöpartister i olika delar av landet, säger Katrin Wissing.

Katrin Wissing, 41, är är vice distriktsordförande i Jämtland och gruppledare i Åre kommun. I dag meddelar Miljöpartiets (MP) riksvalsberedning att de föreslår henne till ny partisekreterare.

I motiveringen skriver riksvalsberedningen bland annat: “Katrin har under lång tid arbetat i en mindre lokalavdelning, MP Åre. Detta är en viktig erfarenhet som hon kan ta med sig direkt in i riksorganisationen och uppdraget som partisekreterare.”

– Katrins ledarskap gav Miljöpartiet i Åre ett av de bästa valresultaten för Miljöpartiet i Sverige. Hennes erfarenhet av att på lokal nivå skapa opinion för grön politik, kampanja och möta väljare kommer att vara värdefulla i såväl utvecklingen av vår organisation som i valrörelsen, säger Sverre Dahlstedt Eriksson, tillförordnad sammankallande i Miljöpartiets riksvalberedning.

Partisekreteraren ska väljas på en digital extrakongress den 30 maj.

– Jag har har en god bild av vilka utmaningar som möter miljöpartister i olika delar av landet. Jag vet också att det går att göra Miljöpartiet framgångsrikt i en liten kommun i södra Norrland, säger Katrin Wissing.