Uppsala i topp – här var det varmast på måndagen

Publicerad 2020-04-06

Räkna med både sol och regn under påskhelgen.

Måndagen bjöd på strålande sol och varma temperaturer i större delen av landet. Varmast blev det i Ullared med 17,4 grader, men Uppsala och uppland hamnade inte långt efter.

– Det har varit fint på många platser, men under natten slår det om, säger Mikael Sjöstrand, meteorlog på Klart.

Påskveckan kunde knappast ha fått en bättre början med hela 14,9 grader i Uppsala och strålande sol. Ännu varmare blev det i Film i norduppland som noterade 15,6 som högsta temperatur, och i Sala fick man hela 16,4 grader.

varmast temperatur blev det dock på västkusten och Ullared som toppar värmelistan med 17,4 grader. För den som gillar värme gäller det dock att njuta av de sista timmarna av torsdagen, för på natten till tisdag sker det ett omslag i vädret.

– Vi har en front med regnskurar som ska passera österut, och den kommer att passera uppland någon gång i morgon bitti eller på förmiddagen. Tisdagen kommer sedan att bjuda på en del växlande väder med skurar och temperaturer på mellan 6–10 grader, säger Mikael Sjöstrand, meteorlog på Klart.

Då är värmen tillbaka

Efter tisdagens regnskurar ser det ut som att solen och värmen kommer tillbaka.

– Vädret på onsdag ser ut att bli stabilare med endast lite lättare slöjmoln och med en temperatur som kan nå upp till 13 grader. Dock kommer det fortsatt att blåsa en hel del, säger Mikael Sjöstrand och fortsätter.

– Även torsdag ser ut att bli ganska bra, men kanske ett par grader kallare temperaturmässigt.

Hur blir det med påskhelgen?
– Påskhelgen, som i och för sig börjar redan på torsdagen, är lite oklar just nu. Vi har ett regnområde som ser ut att passera på självaste påskafton, men på söndag kan solen vara tillbaka igen. Dock så kommer vi att få nordliga vindar, så räkna med som mest 7–8 grader varmt.

Följ ämnen i artikeln