Hyllar sina kollegor i coronatider

Publicerad 2020-04-01

Tomma klassrum, onlinelektioner och stor sjukdomsfrånvaro.

Coronatiderna har inneburit en ny vardag för lärarna.

Nu hyllas de i en video av tre kollegor i Limhamn.

– Det är en lärarpepp helt enkelt, säger Eva Malm.

Till tonerna av Elton Johns 1980-talsdänga "I'm still standing" har Katarina Elmberg Jonsson, Eva Malm och Julia Attehed - lärare på Djupadalsskolan och Elinelundsskolan i Limhamn - gjort en hyllningsvideo till lärare som på grund av coronaviruset fått anpassa sig till en ny vardag.

Den egengjorda texten och musikvideon var först bara tänkt att visas för kollegorna men har nu blivit viral.

– Vi hade ingen direkt tanke med det först men vi märker ju hur många lärare jobbar och kämpar. Det är en lärarpepp helt enkelt, säger Eva Malm.

I videon syns de tre lärarkollegorna sjunga om onlineundervisning, tomma klassrum, hur de kämpar på för att barnen ska kunna få betyg i framtiden och att corona inte kan få lärarna att försvinna.

Skulle överraska kollegor

– Det började som en liten text i huvudet för när vi frågat hur man mår i dag har svaret blivit ”I’m Still Standing”. Det satte sig i huvudet på mig, så jag tog det vidare till mina kollegor som tyckte det var en jättekul idé, säger Eva Malm.

I rask takt satte trion, som alla har ett stort musikintresse, ihop texten. De spelade därefter in sin sång via Voice Record på en mobiltelefon och filmade korta sekvenser på rasterna under en eftermiddag.

Materialet redigerades sedan ihop av Julia Atthed och renderade i en 3:26 minuter lång musikvideo.

– Det gick fort alltihop. Tanken var bara att vi skulle överraska kollegor med detta men det har spridit sig ut i medier. Det är lite kul. Huvudsaken är att folk tar det på rätt sätt.

Julia Attehed, Katarina Elmberg Jonsson och Eva Malm ligger bakom den peppande lärarvideon.

”Fått jättepositiv respons”

Responsen har också varit bra.

– Vi har bara fått jättepositiv respons. Ingenting annat. Det var bara tänkt att ge pepp och kärlek till alla som jobbar hårt.

I en annorlunda vardag ville de uppmärksamma lärarna lite extra.

– Det är fantastiskt vad vi lärare gör. Vi trollar lite med knäna. När de säger att vi ska gå över digitalt så gör vi det, säger Malm och lägger till:

– Vi vet inte hur länge det kommer se ut så här så det är jättebra att vi kan träna på att gå ut digitalt.