43-årig kokainlangare greps av polisen

Publicerad:
Bara i jackfickan hade mannen 48 000 kronor.
Foto: Polisen
Bara i jackfickan hade mannen 48 000 kronor.

NYHETER

43-åringen greps med flera påsar kokain på sig.

Själv hävdar han att han hittat narkotikan – och ville ta reda på vad det var.

Malmö tingsrätt anser det dock bevisat att han ägnat sig åt knarkförsäljning.

Det var i slutet av maj som 43-åringen greps med 1,43 kokain på sig, vilken var fördelade i tre olika påsar. Vid en husrannsakan hittades ytterligare 23,9 gram kokain i mannens lägenhet.

Förutom narkotikan noterades det att en köksvåg och platsfolie låg framme på mannens köksbord och han hade även närmare 50 000 kronor i kontanter på sig.

Mannen påstår själv att han hittat påsen med allt kokain bara dagar tidigare. Av ren nyfikenhet tog han sedan med sig narkotikan hem, men kunde inte lista ut vad det var. När han senare greps av polis bar han tre påsar av kokainet då han menar att han hade för avsikt att fråga någon vad det egentligen var.

Var uppenbart nervös

Malmö tingsrätt menar dock att det är en uppenbar efterhandskonstruktion.

De menar att 43-åringens förklaring är märklig och att det inte är trovärdigt att någon bara skulle lämna så mycket kokain. Den polis som grep mannen har dessutom vittnat om 43-åringen var uppenbart nervös vid gripandet och inte ville kännas vid sin bostad.

Vidare har det framkommit att kokainet vid gripandet var förpackat på ett sätt som är typiskt vid en försäljning.

Frias från annat brott

Tingsrätten anser det därmed bevisat att mannen är skyldig och dömer honom till åtta månaders fängelse för narkotikabrott. Utöver det döms han även till utvisning med ett återreseförbud på fem år.

Utöver narkotikabrottet stod mannen även åtalad för brukande av falsk urkund, ett brott som han däremot frias ifrån. Tingsrätten anser förvisso att det är klarlagt att han burit på ett falskt id-kort men då han inte brukat det i sin kontakt med polisen frikänns han.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN