Efterlyst 18-åring sköt kvinna under videoinspelning – döms

Av: Karl Enn Henricsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Den kände rapparen spelade in en ny musikvideo. Illegala vapen ska ha använts och en kvinna sköts i armen.

Skottet avlossades av en 18-åring som vid tillfället var efterlyst, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Nu döms han.

“Sen blev jag skjuten och min arm hängde bara och jag såg inte riktigt vart jag blödde ifrån då jag hade sår både på min högra hand och arm”, berättade den unga kvinnan.

Natten till den 8 december befann sig flera personer i en hyrd villa på Ingarö i Stockholms skärgård. Anledningen var att den kände rapparen skulle spela in en ny musikvideo.

Poserar med vapen framför kameran

På filmmaterial, som polisen har säkrat, syns hur flera personer slänger upp stora summor kontanter i luften, tycks bruka narkotika – och poserar med vapen.

En kvinna sköts i armen under en videoinspelning på Ingarö i Stockholm skärgård.
Foto: Polisen
En kvinna sköts i armen under en videoinspelning på Ingarö i Stockholm skärgård.

– Vid inspelningen har det förekommit tre vapen. I vart fall ett av vapnen var laddat eftersom det går av och en kula träffar kvinnan som filmar själva musikvideon, sa åklagare Lisa dos Santos, då åtalet väcktes.

Kvinnan lastades i en bil och dumpades vid en ambulans, som av en slump befann sig i området.

Vapnen har inte hittats, men en 18-åring åtalades för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. En annan 18-åring åtalades för grovt vapenbrott.

Artisten: Jag gjorde min grej

– Om man tittar på filmmaterialet får man intrycket av att vapen är någon form av accessoarer att posera med, snarare än att ha respekten för att det handlar om livsfarliga föremål, sa Lisa dos Santos.

Den 18-åring som misstänkt ha avlossat skottet var vid tillfället efterlyst, eftersom han hade avvikit från ett behandlingshem där han var placerad efter en tidigare dom, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Han har berättat att han är kompis med artisten, och att han frågade artisten om han fick vara med som statist i videon.

“Jag hörde bara att ett skott gick av. Kan inte förtydliga mer för jag minns inte”, berättade 18-åringen för polisen.

Tidigare under utredningen var bland annat artisten själv misstänkt för grovt vapenbrott, men misstankarna mot honom har skrivits av.

“Jag gjorde min grej sedan satte jag mig i soffan. Jag snackade med en kompis och sedan hör jag ett vapen som går av. Jag blir rädd och undrar vad som händer. Jag blir stressad och skriker”, har han berättat för polisen.

Foto: Polisen
En 18-åring döms nu för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.

Tingsrätten: Ingen vanlig filminspelning

Nu döms en av 18-åringarna till fängelse i ett år och tre månader för grovt vapenbrott, och grovt vållande till kroppsskada. Den andre 18-åringen döms för vapenbrott till fängelse i en månad och skyddstillsyn.

”Rent allmänt kan sägas att den som agerar statist vid en filminspelning har fog för att utgå från att den rekvisita som tillhandahålls är ofarlig. Den aktuella inspelningen kan dock inte utan vidare jämställas med en mer traditionell video- eller filminspelning. Detta bl.a. eftersom narkotika fanns tillgängligt i villan”, skriver rätten i domen.

Båda 18-åringarna har nekat till brott.

Foto: Polisen
Båda åtalade 18-åringar döms till fängelse för vapenbrott, även om vapnen inte har återfunnits.
Publicerad:

LÄS VIDARE