Man på elsparkcykel i krock med bil

Av: Gustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:

En personbil krockade med en man på elsparkcykel på Kungsholmen i centrala Stockholm på måndagskvällen.

Mannen fick föras till sjukhus med ambulans.

– Han låg med ansiktet ner i marken. Det såg jävligt läskigt ut, säger ett vittne.

Olyckan inträffade vid ett övergångsställe i närheten av Lindhagensplan, precis intill Rålambshovsparken. Där kolliderade en man som körde en elsparkcykel med en personbil.

– Det måste ha skett precis vid övergångsstället. Han låg med ansiktet ner i marken och elsparkcykeln låg precis intill. Det såg jävligt läskigt ut, säger ett ögonvittne till Aftonbladet.

Var vid medvetande

Mannen har förts till sjukhus med ambulans. Skadorna uppges inte vara livshotande.

– Han ska ha varit vid medvetande. Vi har fått identiteten på båda förarna, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Några närmare omständigheter kring det inträffade är i nuläget inte kända.

– Vi kommer att utreda detta, men i för tillfället kan jag inte säga mer om vad som hänt, säger Towe Hägg.

Larmet om krocken kom in klockan 18.20.

Kraftig ökning av antalet olyckor

På senare tid har elsparkcyklarna invaderat gatorna i landets större städer. I takt med att fordonens popularitet växt så har även antalet olyckor ökat. Aftonbladet kunde i juni rapportera att 52 personer skadats i tillbud med de trendiga tvåhjulingarna under årets första sex månader. Det är fler än dubbelt så många som de fem föregående åren – sammanlagt.

Den dystra utvecklingen ser ut att fortsätta. Tidningen Mitt i skriver att juni och juli varit svarta månader för elsparkcyklarna.

– Till oss kommer mellan en och två personer som har skadat sig med elsparkcykel varje dag, säger Martin Michels, sjuksköterska på Södersjukhusets akutavdelning, till Mitt i.

Publicerad:

LÄS VIDARE