Polisens fynd efter brutala överfallet: Tysk väska och glasögon

Uppdaterad 2021-09-27 | Publicerad 2021-09-26

Polisen jagar en man i 30-årsåldern efter ett brutalt överfall i Delsjön i Göteborg.

Nu vill polisen ha tips om en upphittad tysk väska och ett par glasögon.

– Föremålen har hittats vid brottsplatsen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Vid 15-tiden den 23 augusti överfölls en kvinna i 35-årsåldern av en okänd man.

Kvinnan var ute på en promenad på Södra sjöslingan mot Delsjöns grindparkering i Göteborg, när den okända mannen hoppade på henne.

– Hon hade varit ute på en lång promenad när hon överfölls bakifrån av en man. Hon svimmade av och vaknade upp på en annan plats än där överfallet skedde. När hon vaknar upp är gärningsmannen borta. Hon har inte blivit utsatt för något sexuellt och hon har alla sina tillhörigheter kvar, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisregion Väst, och fortsätter:

– Eftersom kvinnan utsatts för dödligt våld utreds händelsen som försök till mord.

Glasögonen som hittades vid brottsplatsen.

Upphittat: Tysk tygpåse och glasögon

I närheten av det brutala överfallet har en tygkasse och ett par glasögon upphittats. Nu vill polisen ha tips om föremålen.

– Vi har lagt ned mycket jobb på att försöka spåra påsen och nu vill vi ha mer uppgifter om den. Den är ganska ovanlig och om någon känner igen den, har ägt en sådan eller sett någon som haft en sådan, är vi angelägna om tips, säger Thomas Fuxborg.

Tygkassen är svart med ett tryck från ett tyskt företag som heter GA-tec. Glasögonen har svarta bågar och glaset saknar styrka.

Signalement på mannen

Mannen som är misstänkt för mordförsöket tros vara en vit man i 30-årsåldern. Enligt signalementet är han cirka 185 centimeter lång och normalt byggd, eller vältränad, enligt polisens beskrivning.

Han har kort mellanblont, eller mörkblont hår och när han överföll kvinnan bar han en mörk, enfärgad keps , en mörk tröja utan dragkedja samt ett par mörka byxor.

– Hon var ute på promenad i området i närmare en timme. Vi misstänker att mannen fått syn på henne och följt efter henne en tid innan överfallet, säger Thomas Fuxborg.

Om man har sett eller vet någon om överfallet eller de upphittade föremålen uppmanas man ta kontakt med polisen via polisens hemsida eller via 114 14.

Följ ämnen i artikeln