Aftonbladet Daily

Därför blir din matkasse dyrare

DAILY ”Höjda priser inom alla led”

Av: 

Amanda Hemberg Lind

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Priset på mat väntas stiga framöver. Exakt hur mycket är svårt att säga men branschen spår en ökning på runt ett par procent. En energikris med dyrare råvarupris har sipprat ned i produktionsleden vilket gör det dyrare att framställa det vi har på tallriken. Det kostar mer att köra på åkern, så och gödsla samt tända lamporna i ladugården.

Hur dyrt kan det bli att handla till middagen? Kan det leda till tomma hyllor i mataffären? Ska vi ta det lilla lugna eller börja hamstra? Det pratar vi om i Aftonbladet Daily.

Gäst: Mikaela Somnell, reporter på Aftonbladet.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren, Amanda Hemberg Lind och Patrik Syk.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE

Facebooks kris efter nya vittnesmålen

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

Bensinpris

Dieselpris

Jordbruk

Lantbruk

Livsmedel