22-åring häktad för mordet på Karolin Hakim

Uppdaterad 2021-01-29 | Publicerad 2021-01-28

En 22-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet på läkaren Karolin Hakim.

Häktningsförhandlingen mot mannen hölls i Malmö under torsdagseftermiddagen. Han kom in i rättssalen klädd i en grå t-shirt och dolde inte sitt ansikte.

Åklagaren Lisa Åberg yrkade på att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord, för två fall av mordförsök och grovt vapenbrott.

– Det finns risk att han undanröjer bevis och försvårar utredningen, sa Lisa Åberg.

Förnekar brott

22-åringen satt tyst när anklagelserna mot honom lästes upp.

– Min klient förnekar brott i alla delar. Han bestrider även häktningsyrkandena, sa Anton Strand, mannens försvarsadvokat.

Karolin Hakim sköts till döds när hon höll sin bebis i famnen.

Efter överläggning beslutade rätten att häkta 22-åringen på sannolika skäl misstänkt för mord, för två fall av mordförsök och grovt vapenbrott. Han häktas i fyra veckor, fram till den 25 februari, med restriktioner.

Sköts med sitt barn

Det var den 26 augusti 2019 som den 31-åriga småbarnsmamman och läkaren Karolin Hakim sköt till döds i Malmö. Hon höll sin bebis i famnen när skotten föll. Barnet föll till marken och skadades lindrigt.

Polisen misstänker att barnets pappa var den egentliga måltavlan – han befann sig också på platsen. Men av oklar anledning vände sig skytten mot Karolin Hakim istället.

Livsstilskriminell

Flera personer blev vittne till skjutningen som ägde rum i stadsdelen Ribersborg. En boende lyckades filma skytten när denne sprang från platsen. Kort efter dådet publicerade polisen en bild på den misstänkte skytten. Man fick in en mängd tips om vem mannen kunde vara. Men det först i måndags som en man kunde gripas och anhållas som misstänkt för mordet.

Den häktade 22-åringen är en av Malmös livsstilskriminella. Han avtjänar redan ett treårigt fängelsestraff för grovt vapenbrott och grovt rån.

Polisen misstänker att mannen på bilden är den anhållne 22-åringen.