Sol, glass och jättechoklad på sista semesterdagen

Publicerad 2022-08-07

Jobbhösten hägrar runt hörnet.

Men det hindrade inte semesterfirare på Djurgården från att insupa det sista av sommarledigheten.

– Man har fått njuta mycket och vi har ju hela augusti kvar, säger Julia Beckvid, 30.

Förr i tiden stannade Sverige helt under industrisemestern i juli.

Och de flesta väljer fortfarande att vara lediga i juli och början av augusti, när vädret ofta är som bäst.

I morgon, den 8 augusti, lägger många semesterpocketen åt sidan och går tillbaka till jobbet – det blev tydligt när Aftonbladet besökte Djurgården på söndagseftermiddagen.

Vännerna Julia Beckvid och Moa Holmström firar sista semesterdagen med en solig promenad.

– Det känns bra, man har fått njuta mycket och sommaren är inte slut än, vi har hela augusti kvar, säger Julia Beckvid, 30, innan vännerna vandrar vidare för att krama ur de sista lediga timmarna.

Tid med familj och vänner

Johanna Trennevik, 48, börjar också jobba på måndagen. Men det känns okej – hon ser tillbaka på en härlig semester med nära och kära. Det som toppade sommaren var en julidag på västkusten med salta bad och noll koll på klockan.

– Det bästa har väl varit att få tillbringa tid med familj och vänner i det här fantastiska landet där vi lever i fred. Det uppskattar man nu när kriget har kommit närmare, säger hon.

Kojbygge och chokladvinst

Utanför Gröna Lund står Vera, 4 år, och håller hårt i ballongen med Elsa från Disneyfilmen Frost på. Moster Hedda-Louise Skoogh får hålla i jätte-Ploppen, vinsten från chokladhjulet.

Vem som ska äta upp den? Båda såklart, säger Vera.

– Vi vann ju ihop!

Sommaren 2022 får fyra plus av Hedda-Louise Skoogh. Det var lite för mycket regn. Men för Vera räcker Aftonbladets traditionella skala inte till. Hon ger sommaren en åtta.

Nathalie Liljefors och Beatrice Liljefors svalkar sig med glass.

Max Norling, tio år, har hälsat på släktingar.

– Hos mormor och morfar har jag en koja som jag byggt mer på. Jag gillar inte att bada så mycket men jag gillar att äta glass.

Hur många glassar har du ätit?

– Det vet jag inte... kanske fem, sex, tio!?

Det hinner bli ännu en glass utanför Skansen innan Aftonbladets team ska vidare.

– Så du kan skriva elva nu! ropar Max.

Vad har toppat din sommar? Chatta och skicka in bilder!

  • Nora Fernstedt
    7 aug 2022

    TACK för alla härliga semesterminnen! Detta tar vi med oss när mörkret och hösten kommer. Men än är ju sommaren inte slut..🌞🍦 Nu stänger vi chatten för ikväll!

  • 7 aug 2022

    Sweden Rock❤️

    Linn
  • 7 aug 2022

    Efter damernas vinst i kvartsfinalen på fredagen hoppade vi in i bilen lördag kl 12. Mycket rolig resa upp till Sheffield för att se semin (synd att vi förlorade 4-0) sen ett par underbara stopp på väg hem. (Brygge, Chimay och Lübeck)

    Mikael Hanstad
  • 7 aug 2022

    Efter många sorger och besvikelser för alla så kunde äntligen kärleken hyllas igen genom Pride-festivalen! Nu är man åter rustad med ny energi inför fördomarna mot oss! De kommer falla platt! Länge leve kärleken. Bäst på heela sommaren HAPPY PRIDE!

    Zippo Pia Holmstedt

    🏳️‍🌈!

    Nora Fernstedt
  • 7 aug 2022

    Vi i norr har inte blivit bortskämda med bra väder. Men vi drog till Åre och passade på att utforska sånt vi velat utforska tidigare men aldrig haft tid. Här tex, Ristafallet.

    ANDREAS FALK

    Ser fantastiskt ut!

    Nora Fernstedt

Följ ämnen i artikeln