Mejla

Anna Andersson

Smakbitar från ett innehållsrikt liv

Grynet Molvig, värd för ”Sommar” den 23 juni.
Grynet Molvig, värd för ”Sommar” den 23 juni.

NYHETER

Att Grynet Molvig har gott om berättelser i sin fatabur är tydligt – och hon vet hur de ska berättas.

I sitt ”Sommar”-program ger hon små smakbitar som får lyssnaren att vilja ha mer.

Det är märkligt att Grynet Molvig är en ”Sommar”-debutant, givet allt hon under decennier har gjort inom svensk underhållning. Hon har verkligen saker att berätta och hugger genast tag i lyssnaren genom att öppna programmet med en samlagsscen.

Det är hon och Gösta Ekman under inspelningen av ”Mannen som slutade röka”, målande beskriver hon genansen, medvetenheten om att tiotusentals människor kommer att se hennes nakna kropp – och hur regissören Tage Danielsson genom ett mycket solidariskt beslut får dem att slappna av.

En entertainer

Så fortsätter hon sen, med anekdoter och glimtar från ett uppenbart mycket innehållsrikt liv. Programmet igenom använder hon sig av en metaforisk resväska som hon gläntar på locket på, och hon är mycket medveten om vad som förväntas av en ”Sommar-värd”. ”Japp, så var det mamma-dags”, säger hon och berättar sen lite om sin eldfängda mamma (och mycket milda pappa).

Grynet Molvig är verkligen en entertainer, hon fraserar och använder pauser till fulländning, och har hela tiden en mild självdistans, också när hon berättar om umgänge i kungliga kretsar.

Värnar integriteten

Som lyssnare förstår man att också hennes liv har har haft sina sorger och kriser men mest antyds de, det är uppenbart att hon värnar sin och andras integritet. Kanske är det därför det blir så berörande när hon i en passage kommer in på ex-maken Noppe Lewenhaupts självmord, och den skuld så många efterlevande känner efter en sådan tragedi.

Om Grynet Molvig någon gång bestämmer sig för att ställa locket på den där resväskan på vid gavel så torde många bokförlag vara intresserade av innehållet.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Av: 

Anna Andersson

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är sommarpratarna 2019

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarvärdar 2019

Sommar i P1

Grynet Molvig

SR, Sveriges Radio

Gösta Ekman

Tage Danielsson