19 personer dog i trafiken i maj

TT

Publicerad 2020-06-15

"Under maj har även fem tonåringar under 18 år omkommit i trafikolyckor, vilket är ovanligt många", säger Jonathan Hedlund, statistiker på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande. Arkivbild.

Förra månaden dog 19 personer i trafiken, och över 1 000 personer skadades. Det är lika många omkomna som i maj förra året, men strax under snittet för de senaste fem åren, visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

"Tyvärr ser vi fortsatt att många motorcyklister förolyckas i trafiken. Hittills i år har tolv omkommit på motorcykel vilket är tre gånger så många som samma period förra året. Under maj har även fem tonåringar under 18 år omkommit i trafikolyckor, vilket är ovanligt många." säger Jonathan Hedlund, statistiker på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Bland de fem tonåringar som omkommit i trafiken i maj finns de fyra 16-åringar som omkom i en uppmärksammad singelolycka i Sundsvalls kommun i slutet av maj.

De senaste tolv månaderna har 209 personer omkommit i trafiken, vilket är färre än under samma period förra året. Enligt Transportstyrelsen är det också en minskning med en fjärdedel i jämförelse med snittet för motsvarande period under de senaste fem åren.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln