Då ska du passa på att fånga solen i helgen

Uppdaterad 2021-04-12 | Publicerad 2021-04-09

En plats i solen på trapporna vid kajen i Västra Hamnen.

Helgen blir blåsig i Skåne, men det blir inte bara rusk.

På lördag kan det bli en riktigt härlig dag för soldyrkare i regionen.

– Lördag bjuder på en hel del sol, framför allt på morgonen. Sen fram på dagen bildar det sig lite stackmoln på himlen, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Det fortsätter att blåsa på fredagseftermiddagen, men de regnskurar som passerat under dagen avtar och det börjar klara upp i Skåne.

– Så det blir en ganska solig avslutning på fredagen åtminstone, men det fortsätter vara blåsigt från friska till hårda vindbyar, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Under nattenn sjunker temperaturen och lägger sig på någon enstaka plusgrad. På vissa ställen i inre delarna av Skåne kan det komma frost, åtminstone där det är lite högre terräng.

– Lördag bjuder på en hel del sol, framför allt på morgonen. Sen fram på dagen bildar det sig lite stackmoln på himlen.

Temperaturen på lördagen väntas komma upp till omkring 9 grader.

– Det är inte lika blåsigt som på fredagen, men man märker av vinden. Dock ska man passa på att njuta lite av solen där, för sen på söndagen närmar sig ett nederbördsområde från Tyskland.

Blötsnö på söndagen

Det blåser upp på morgonen och sen kommer det vara friska till hårda vindbyar samt en del regn.

– Man kommer nog inte se solen alls under söndagen, och det kommer både vara regn och kanske lite blötsnö som når in under dagen och som håller i sig fram på kvällen, säger Mikael Sjöstrand.

Snön kommer främst vara i inre delarna av Skåne, medan det blir mer regn på kusterna.

Temperaturmässigt är det 4–6 plusgrader på söndag.

– Nästa vecka är det ganska många lågtryck som ska passera, det kommer variera från dag till dag mellan dagar med mer skurar och moln och någon enstaka dag med mer sol. Temperaturmässigt når vi inte upp till mer än 5–10 plusgrader.

Följ ämnen i artikeln